Kuzu is het natuurlijk zetmeel gewonnen uit een van de krachtigste planten uit de bergen van Japan. Hij heeft een gladde textuur en een neutrale smaak en men gebruikt het voor het indikken van soepen, binden van sappen en sauzen en om desserten structuur te geven. Ook medicinaal te gebruiken als kuzupapje tegen spijsverteringsproblemen.Uitstekend om verteringsproblemen te behandelen : in 1 liter water, 50ml shoyu en 1 umeboshi. Dit 10 minuten laten koken. 30Gr kuzu oplossen in een kop koud water en dit bij de umeboshibouillon voegen. Het vocht wordt snel transparant, van het vuur nemen en dit warm nuttigen. Ook zeer goed in koude dagen.
Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
16 andere producten in dezelfde categorie:
olien-specerijen-potten-en-blikjes
GOMASIO
- 1,5 kg
Gomasio (van het Japanse goma(sesam) en shio (zout) is een smaakvolle toevoeging voor allerlei schotels. De sesam en het zout worden lichtjes...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
EXTRA STERKE MOSTERD VAN DIJON
- 5 kg
Een sterke mosterd gemaakt van zwarte mosterdzaadjes, alcoholazijn, water en Atlantisch zeezout. Dijon mosterd wordt gebruikt bij de bereiding van...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
KALAMATA+GROENE OLIJVEN RAUW
- 2x500 gr
Een assortiment groene en donkere Kalamata olijven voor een kleurrijk aperitief. Epikouros is een Griekse producent van gecertificeerde biologische...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
EXTRA FIJN GUERANDE ZOUT
- 25 kg
Niet bio - Grof grijs keukenzeezout. Vrucht van de oceaan, de zon en de wind; het Guérande Zeezout wordt handmatig geoogst door zoutoogsters...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
CIDERAZIJN
- 20 L
Gemaakt van appels en niet van druiven heeft ciderazijn een lichte kleur en een zachte smaak die bijzonder geschikt is voor salades.Ciderazijn...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
ARROWROOT
- 5 kg
Arrowroot (Maranta arundinacea) "pijlwortel" heeft zijn naam te danken aan het traditioneel gebruik van deze plant door de Arawaks. Deze Indianen...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
MIRIN
- 2 L
Mirin is een natuurlijk zoete kookwijn die de smaak van allerlei gerechten wonderbaarlijk kan verfijnen. Om mirin te verkrijgen wordt zoete bruine...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
ZONNEBLOEMOLIE RAUW GEBRUIK
- 3 L
Zonnebloemolie is een uitstekende bron van omega 6-linolzuur en vitamine E. Versterkt het immuunsysteem en voorkomt celveroudering. Voor koud...
Niet op voorraad
Sold out
Kuzu is het natuurlijk zetmeel gewonnen uit een van de krachtigste planten uit de bergen van Japan. Hij heeft een gladde textuur en een neutrale smaak en men gebruikt het voor het indikken van soepen, binden van sappen en sauzen en om desserten structuur te geven. Ook medicinaal te gebruiken als kuzupapje tegen spijsverteringsproblemen.Uitstekend om verteringsproblemen te behandelen : in 1 liter water, 50ml shoyu en 1 umeboshi. Dit 10 minuten laten koken. 30Gr kuzu oplossen in een kop koud water en dit bij de umeboshibouillon voegen. Het vocht wordt snel transparant, van het vuur nemen en dit warm nuttigen. Ook zeer goed in koude dagen.