Kuzu is het natuurlijk zetmeel gewonnen uit een van de krachtigste planten uit de bergen van Japan. Hij heeft een gladde textuur en een neutrale smaak en men gebruikt het voor het indikken van soepen, binden van sappen en sauzen en om desserten structuur te geven. Ook medicinaal te gebruiken als kuzupapje tegen spijsverteringsproblemen.Uitstekend om verteringsproblemen te behandelen : in 1 liter water, 50ml shoyu en 1 umeboshi. Dit 10 minuten laten koken. 30Gr kuzu oplossen in een kop koud water en dit bij de umeboshibouillon voegen. Het vocht wordt snel transparant, van het vuur nemen en dit warm nuttigen. Ook zeer goed in koude dagen.
Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
16 andere producten in dezelfde categorie:
olien-specerijen-potten-en-blikjes
SHOYU SOJASAUS
- 10 L
De Vajra shoyu is een hartige sojasaus, voor alle gerechten van granen, pasta, gekookte of rauwe groenten. Een heerlijk alternatief voor zout...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
ARROWROOT
- 25 kg
Arrow root (Maranta arundinacea) "pijl wortel" heeft zijn naam te danken aan het traditioneel gebruik van deze plant door de Arawaks. Deze Indianen...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
QUATUOR OLIE
- 3 L
Quatuor olie is samengesteld uit koolzaadolie, sesamolie, olijfolie en pompoenpittenolie en heeft een zeer goede verhouding omega 6/omega 3 van...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
ZONNEBLOEMOLIE RAUW GEBRUIK
- 3 L
Zonnebloemolie is een uitstekende bron van omega 6-linolzuur en vitamine E. Versterkt het immuunsysteem en voorkomt celveroudering. Voor koud...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
TAMARI SOJASAUS
- 5 L
De Vajra tamari is meer geconcentreerd als de shoyu, hartig toevoegsel voor alle bereidingen van granen en gekookte of rauwe groenten. Vervangt op...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
GEDROOGDE TOMATEN IN OLIE
- 1 kg
Zongedroogde tomaten uit de streek van Apulia, koud bewerkt om hun aroma te behouden. In salades of in deegwaren gebruiken.
olien-specerijen-potten-en-blikjes
GROF GUERANDE ZOUT
- 5 kg
Niet bio - Grof grijs keukenzeezout. Vrucht van de oceaan, de zon en de wind; het Guérande Zeezout wordt handmatig geoogst door zoutoogsters...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
NOTENOLIE
- 3 L
Deze notenolie heeft een subtiele smaak die u het gevoel zal geven van in een verse noot te bijten.Natuurlijke rijkdom aan meervoudig onverzadigde...
Kuzu is het natuurlijk zetmeel gewonnen uit een van de krachtigste planten uit de bergen van Japan. Hij heeft een gladde textuur en een neutrale smaak en men gebruikt het voor het indikken van soepen, binden van sappen en sauzen en om desserten structuur te geven. Ook medicinaal te gebruiken als kuzupapje tegen spijsverteringsproblemen.Uitstekend om verteringsproblemen te behandelen : in 1 liter water, 50ml shoyu en 1 umeboshi. Dit 10 minuten laten koken. 30Gr kuzu oplossen in een kop koud water en dit bij de umeboshibouillon voegen. Het vocht wordt snel transparant, van het vuur nemen en dit warm nuttigen. Ook zeer goed in koude dagen.