Het is blijkbaar in de Nijlvallei dat deze schermbloem voor het eerst werd gekweekt, vijfduizend jaar geleden. Zijn cultuur heeft zich verspreid over het Midden-Oosten, naar China en Indonesië, en vervolgens door Afrika, heeft het zeeën overgestoken en is geland in Mexico en in heel Amerika. Basisingrediënt van chili con carne, maar ook Marokkaanse of Turkse keftas, Indiase massalas. Het komijnzaad wordt voor het malen vaak licht geroosterd.GEBRUIKSTIPS:kaas (munster), vis (schorpioenvis), komijnbrood. smaak groenten (kool ...) en peulvruchten.
Herkomst van het product
Herkomst van het bedrijf :
16 andere producten in dezelfde categorie:
specerijen-kruiden-en-planten
ARRABIATA MENGELING
- 30 gr
"Arrabiata", een pittig mediterraans mengsel, om uw tomatensauzen op smaak brengen.
specerijen-kruiden-en-planten
NAVULVERPAKKING GRILL KRUIDEN
- 120 gr
suggesties: marinades: 1 soeplepel mengeling in 5 soeplepels olijfolie. Laat het vlees hierin marineren gedurende verscheidene uren. BBQ saus:...
specerijen-kruiden-en-planten
NAVULVERPAKKING LOOKPOEDER
- 500 gr
Franse knoflookpoeder, uiterst praktisch om elk gerecht in één oogopslag pittiger te maken! Gebruiksaanwijzing: gebruik in salades, sauzen,...
specerijen-kruiden-en-planten
LINDESPINT
- 50 gr
OMSCHRIJVING: deel van de lindebast, tussen schors en hard hout, geoogst bij het begin van de sapstroom, luchtgedroogd.TRADITIONEEL GEBRUIK: bij...
specerijen-kruiden-en-planten
ZWARTE PEPER GEBROKEN
- 50 gr
De zwarte peperbessen worden groen geplukt, vervolgens worden ze een paar dagen gefermenteerd en in de zon gedroogd, onder invloed waarvan ze...
specerijen-kruiden-en-planten
GUACAMOLE KRUIDEN
- 45 gr
Suggestie: voeg 1 koffielepel kruiden toe per avocado. Zouten naar smaak en citroensap toevoegen.
specerijen-kruiden-en-planten
NAVULVERPAKKING DASLOOK
- 45 gr
Wilde bosknoflook met een minder uitgesproken smaak dan gewone knoflook. Te gebruiken als smaakmaker voor vlees, yoghurtsauzen of kwark....
specerijen-kruiden-en-planten
GENTIAANWORTEL
- 50 gr
OMSCHRIJVING: plant uit de bergweiden van het Centraal Massief. De wortel vormt zich pas na verscheidene jaren. Wordt geoogst voor het maken van...
specerijen-kruiden-en-planten
KRUIDNAGEL HEEL
- 30 gr
Bio duurzame handelIndringend, warm en rijk aroma. Sterke, scherpe en scherpe smaak.Kruidnagel zijn niet-uitgekomen knoppen van een kleine...
specerijen-kruiden-en-planten
MARINADE KRUIDEN
- 55 gr
Om uw grillbereidingen, gevogelte-, vis- en groentenbereidingen te kruiden en te versieren. Meng 1 eetlepel in 5 eetlepels olijfolie. Laat dit een...
specerijen-kruiden-en-planten
ZWARTE KNOFLOOK HELE BOL
- 55 gr
Biologische en natuurlijke zwarte knoflook van de gekalibreerde boerderij voor genereuze en zachte teentjes.Het sublimeert zowel gezoute als zoete...
specerijen-kruiden-en-planten
BASILICUM BLAD
- 15 gr
Lekker in tomatensalades, in tomatensauzen, bij kaaspasta, pizza's etc.Licht gepeperd met een lichte kamfernoot. Zeer indringende, bloemige en...
specerijen-kruiden-en-planten
VALERIAAN WORTEL
- 50 gr
OMSCHRIJVING: plant uit vochtige wouden. De wortel wordt geoogst bij het bloeien van de bloem, op 2à3jarige planten. De geur ervan trekt katten...
Het is blijkbaar in de Nijlvallei dat deze schermbloem voor het eerst werd gekweekt, vijfduizend jaar geleden. Zijn cultuur heeft zich verspreid over het Midden-Oosten, naar China en Indonesië, en vervolgens door Afrika, heeft het zeeën overgestoken en is geland in Mexico en in heel Amerika. Basisingrediënt van chili con carne, maar ook Marokkaanse of Turkse keftas, Indiase massalas. Het komijnzaad wordt voor het malen vaak licht geroosterd.GEBRUIKSTIPS:kaas (munster), vis (schorpioenvis), komijnbrood. smaak groenten (kool ...) en peulvruchten.