Tijgernoot is de vrucht van het "chufa"-gras (cyperus esculentes), bekend sinds de Egyptische oudheid. Het ondergrondse deel van de plant is het meest interessant: het ontwikkelt brede wortels in de vorm van knollen met bijzondere kenmerken, omdat ze veel voedingsvezels bevatten, terwijl ze een zeer aangename smaak hebben... een combinatie die zelden in andere voedingsmiddelen wordt aangetroffen . Tijgernootmeel is van nature glutenvrij! Vanwege zijn voedingswaarde kan hij rauw worden gegeten, gemengd met plantaardige melk en vooral in muesli, waar hij een unieke smaak aan geeft. Gekookt wordt het over groentegratins gestrooid, in de bodem van fruittaartjes (prachtig bij appel of peer), verwerkt in koekjes, pannenkoekenbeslag en ander gebak. Het wordt vaak gecombineerd met bruin gierstmeel in een zeer voedzaam mengsel, met honing en olijfolie. Tijgernoot onderscheidt zich vooral door het gehalte aan onoplosbare vezels. Daarnaast biedt het een hoogwaardig en licht verteerbaar plantaardig eiwit, veel mineralen en sporenelementen en een vet met een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren.
Ingrediënten
Aardamandel, Cyperus esculentus.
Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
Herkomst van het bedrijf :
16 andere producten in dezelfde categorie:
granen-meel-griesmeel-en-pasta
BOEKWEITMEEL GRIJS T85
- 1 kg
MouliGrange meel wordt gemalen in Ferme de Grange in Anhée s/Meuse door Guirec de Wouters en Jean-François Wartique.De granen zijn allemaal...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
GERST demeter
- 500 gr
Gerst, het eerste graan dat, volgens de geschiedenis, gecultiveerd werd en dat zich snel aanpast aan de verschillende klimatologische...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
FARINE DE BLE ANCIEN SEMI-COMPLETE
- 2 kg
MouliGrange meel wordt gemalen in Ferme de Grange in Anhée s/Meuse door Guirec de Wouters en Jean-François Wartique.De granen zijn allemaal...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
COOKIES MIX
- 375 gr
Natuurlijk glutenvrije mix voor het maken van chocolade cookies. Recept voor 8 à 10 cookies1.Giet de mix in een kom. 2. Voeg 1 ei, 90g zachte boter...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
MAISPANEERMEEL
- 375 gr
Maïspaneermeel is een heel goed alternatief voor tarwepaneermeel. Omdat het geroosterd is neemt maïspaneermeel 50% minder olie op dan...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
FUSILLONI RUSTICI BIO
- 500 gr
De originele Eggusto-pastarecepten komen uit een ambachtelijke Belgische productie gecombineerd met Italiaanse knowhow. Hun producenten respecteren...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
BOERENBROOD MIX
- 2 kg
MouliGrange meel wordt gemalen in Ferme de Grange in Anhée s/Meuse door Guirec de Wouters en Jean-François Wartique.De granen zijn allemaal...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
PENNE TARWE WIT
- 500 gr
De witte Penne pasta is gemaakt van op steen gemalen meel, die nadien gekneed en gevormd wordt volgens traditionele methodes. Het resultaat is een...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
SPAGHETTI TARWE WIT
- 500 gr
De witte Spaghetti is gemaakt van op steen gemalen meel, die nadien gekneed en gevormd wordt volgens traditionele methodes. Het resultaat is een...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
BOEKWEIT
- 500 gr
Zeer licht verteerbaar, glutenvrij. Boekweit is een uitstekende bron van mineralen en vitaminen. Bevat de acht essentiële aminozuren, evenals veel...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
GROENE BANANENMEEL
- 300 gr
Groen bananenmeel, populair in Afrika of het Caribisch gebied, is een alternatief voor het gebruik van meel dat gluten bevat. De nutritionele...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
PANNENKOEKEN MIX
- 300 gr
Natuurlijk glutenvrije mix voor het maken van pannenkoeken. Recept voor 10 à 12 pannenkoeken1. Giet de mix in een kom. 2. Voeg 650ml melk, 4...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
ABDIJBROOD MIX
- 2 kg
MouliGrange meel wordt gemalen in Ferme de Grange in Anhée s/Meuse door Guirec de Wouters en Jean-François Wartique.De granen zijn allemaal...
Tijgernoot is de vrucht van het "chufa"-gras (cyperus esculentes), bekend sinds de Egyptische oudheid. Het ondergrondse deel van de plant is het meest interessant: het ontwikkelt brede wortels in de vorm van knollen met bijzondere kenmerken, omdat ze veel voedingsvezels bevatten, terwijl ze een zeer aangename smaak hebben... een combinatie die zelden in andere voedingsmiddelen wordt aangetroffen . Tijgernootmeel is van nature glutenvrij! Vanwege zijn voedingswaarde kan hij rauw worden gegeten, gemengd met plantaardige melk en vooral in muesli, waar hij een unieke smaak aan geeft. Gekookt wordt het over groentegratins gestrooid, in de bodem van fruittaartjes (prachtig bij appel of peer), verwerkt in koekjes, pannenkoekenbeslag en ander gebak. Het wordt vaak gecombineerd met bruin gierstmeel in een zeer voedzaam mengsel, met honing en olijfolie. Tijgernoot onderscheidt zich vooral door het gehalte aan onoplosbare vezels. Daarnaast biedt het een hoogwaardig en licht verteerbaar plantaardig eiwit, veel mineralen en sporenelementen en een vet met een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren.