KIKKERERWTENMEEL demeter
- 500 gr
Het is een typisch peulvrucht van het Middellandse Zeegebied. Peulvruchten werden vaak beschouwd als voedsel voor het gewone vollk en genoten geen hoog aanzien. Nochtans waren ze ter allen tijde een essentieel voedingsmiddel. Ze zijn een grote bron van eiwitten (van 20 tot 45% naargelang de peulvrucht) en vormen een goede bron van mineralen (potassium, ijzer en calcium), van oligo-elementen (koper, mangaan, zink en jodium) en van vitaminen van de B groep. Peulvruchten zijn over het algemeen rijk aan koolhydraten maar bevatten weinig vetten. RECEPT:Indische beignets : Meng 250gr kikkererwtenmeel, 1 snuifje chili en zout, het sap van 2 citroenen en een weinig water om een smeuïg en dik beslag te bekomen. Blancheer enkele bloemkoolroosjes, snijd 2 bananen in schijfjes en 1 paprika+1 aardappel in fijne reepjes. Laat de groenten en het fruit in het beslag weken en frituur ze later. Warm opdienen met een mangochutney.
Ingrediënten
demeter kikkererwten
Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
Herkomst van het bedrijf :
16 andere producten in dezelfde categorie:
granen-meel-griesmeel-en-pasta
HENNEPMEEL demeter
- 250 gr
Arduina-hennepzaden worden met zorg gekweekt volgens de cyclus van de maan en zijn een waar goud op je bord. Ze zijn rijk aan eiwitten en...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
CARNAROLI RIJST (RISOTTO)
- 750 gr
Carnaroli rijst is de koning der rijst voor risotto, een rijst van uitzonderlijke kwaliteit met grote en sappige korrels.Carnaroli rijst garandeert...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
PANNENKOEKEN MIX
- 300 gr
Natuurlijk glutenvrije mix voor het maken van pannenkoeken. Recept voor 10 à 12 pannenkoeken1. Giet de mix in een kom. 2. Voeg 650ml melk, 4...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
PENNE RIJST QUINOA EN AMARANTH
- 250 gr
Glutenvrij. Bereiding: een portie van 80g pasta aan kokend water toevoegen. Gedurende 7 minuten laten sudderen en af en toe roeren. Afgieten en...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
ROGGE demeter
- 500 gr
Rogge bevat minder gluten dan tarwe, is rijk aan vitamine B1 en biedt een evenwichtige samenstelling van de aminozuren.Was 150gr rogge in koud...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
TARWEMEEL T150
- 2 kg
MouliGrange meel wordt gemalen in Ferme de Grange in Anhée s/Meuse door Guirec de Wouters en Jean-François Wartique.De granen zijn allemaal...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
PENNE GELE LINZEN
- 250 gr
Deze pasta op basis van zwarte bonenmeel is een bron van plantaardige eiwitten en vezels
granen-meel-griesmeel-en-pasta
SPELTCOUSCOUS
- 500 gr
Rijk aan vitaminen en mineralen is deze couscous gemakkelijk te verteren. Mensen gevoelig voor gluten verdragen beter deze van spelt dan die van...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
TARWE demeter
- 500 gr
Tarwe of zachte tarwe, zo koken of fijnmalen om een uitstekende bloem voor brood te verkijgen.
granen-meel-griesmeel-en-pasta
KLEINE SPELTMEEL 100% demeter
- 500 gr
Kleine spelt wordt volgens een streng lastenboek verbouwd. Natuurlijk rijk aan lipiden, protiden en koolhydraten is kleine spelt een graansoort met...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
COUSCOUS
- 750 gr
Tarwe tot meel gemalen en dan bevochtigd geeft couscous. Het is een typisch Berbers gerecht, geliefd in talrijke landen.
granen-meel-griesmeel-en-pasta
AARDAPPELZETMEEL
- 500 gr
Aardappelzetmeel is zetmeel gewonnen uit aardappels. Het wordt vaak gebruikt in glutenvrije recepten.
granen-meel-griesmeel-en-pasta
TARWEMEEL 100% (T150)
- 1 kg
Volkoren tarwemeel versgemalen op molenstenen in de Commanderie watermolen in Holland.FARINE DE FROMENT 100%(T150)Zeewierflappen : 250gr meel, 75ml...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
CANESTRI BIO
- 500 gr
De originele Eggusto-pastarecepten komen uit een ambachtelijke Belgische productie gecombineerd met Italiaanse knowhow. Hun producenten respecteren...
Het is een typisch peulvrucht van het Middellandse Zeegebied. Peulvruchten werden vaak beschouwd als voedsel voor het gewone vollk en genoten geen hoog aanzien. Nochtans waren ze ter allen tijde een essentieel voedingsmiddel. Ze zijn een grote bron van eiwitten (van 20 tot 45% naargelang de peulvrucht) en vormen een goede bron van mineralen (potassium, ijzer en calcium), van oligo-elementen (koper, mangaan, zink en jodium) en van vitaminen van de B groep. Peulvruchten zijn over het algemeen rijk aan koolhydraten maar bevatten weinig vetten. RECEPT:Indische beignets : Meng 250gr kikkererwtenmeel, 1 snuifje chili en zout, het sap van 2 citroenen en een weinig water om een smeuïg en dik beslag te bekomen. Blancheer enkele bloemkoolroosjes, snijd 2 bananen in schijfjes en 1 paprika+1 aardappel in fijne reepjes. Laat de groenten en het fruit in het beslag weken en frituur ze later. Warm opdienen met een mangochutney.