
kaas
Cabriol (brie van geitenmelk) (+/- 850 gr)(REF : 24125)
Deze milde geitenkaas rijpt ongeveer 10 dagen in onze kelders. De naam komt van het Oudfranse “maure” dat “zwart” betekent. Sainte Maure, de zwarte heilige, was verantwoordelijk voor de transformatiecycli van het leven. Ze stimuleerde bacteriële fermentatie en de afbraak van planten tot zwarte mest in de aarde. Ze hielp de kazen te rijpen en te bewaren. De kaaskorst is afgewerkt met houtskool, waardoor hij een mooi uitgebalanceerde textuur heeft. De witte pasta heeft een smeltende textuur. Geniet ervan op een kaasplateau, in plakjes op een quiche, geroosterd in de oven op honingtoast of gewoon gesneden op je heerlijke salade.
(REF : 24125)
(REF : 20401)
(REF : 21422)
(REF : 26411)
(REF : 21018)
(REF : 27306)
(REF : 20037)
(REF : 23958)
(REF : 30171)
(REF : 30178)
(REF : 23122)
(REF : 26004)
(REF : 21435)
(REF : 20041)
(REF : 20350)
(REF : 214191)
Deze milde geitenkaas rijpt ongeveer 10 dagen in onze kelders. De naam komt van het Oudfranse “maure” dat “zwart” betekent. Sainte Maure, de zwarte heilige, was verantwoordelijk voor de transformatiecycli van het leven. Ze stimuleerde bacteriële fermentatie en de afbraak van planten tot zwarte mest in de aarde. Ze hielp de kazen te rijpen en te bewaren. De kaaskorst is afgewerkt met houtskool, waardoor hij een mooi uitgebalanceerde textuur heeft. De witte pasta heeft een smeltende textuur. Geniet ervan op een kaasplateau, in plakjes op een quiche, geroosterd in de oven op honingtoast of gewoon gesneden op je heerlijke salade.