Deze geperste tomme van schapenmelk rijpt 2 tot 3 maanden in een kelder. De naam komt van een plaats in de Condroz. De naam Botteresse verwijst naar de vrouwen uit de 19e eeuw die hun waren droegen in een kap. Op het etiket van de kaas staat een Botteresse afgebeeld. De natuurlijke korst van de kaas is grijsgeel en de kaasmassa is ivoorkleurig. Hij heeft een zeer zachte smaak en een zachte textuur. De kaas kan worden gegeten op kaasplateaus, in aperitiefblokjes en ook in croque-monsieur, raclette, enz.
Deze geperste tomme van schapenmelk rijpt 2 tot 3 maanden in een kelder. De naam komt van een plaats in de Condroz. De naam Botteresse verwijst naar de vrouwen uit de 19e eeuw die hun waren droegen in een kap. Op het etiket van de kaas staat een Botteresse afgebeeld. De natuurlijke korst van de kaas is grijsgeel en de kaasmassa is ivoorkleurig. Hij heeft een zeer zachte smaak en een zachte textuur. De kaas kan worden gegeten op kaasplateaus, in aperitiefblokjes en ook in croque-monsieur, raclette, enz.