Sesamzaad is een hoge bron van vezels, mineralen en oligo-elementen. Sesam is zeer rijk aan calcium, fosfor, magnesium, ijzer, mangaan en koper. Sesam is vooral bekend als tahini saus maar deze kleine zaadjes versterken de smaak van talrijke gerechten. recept gomasio : (thuis te bereiden in kleine hoeveelheden om oxydatie te voorkomen) : 2 kopjes sesamzaad en 1/10 tot 1/20 van dit volume in fijn zeezout, lichtjes roosteren in een pan en dit fijnmalen (suribashi, molentje of met deegroller). Koel en droog bewaren. Over gekookte groenten, salades, zoutarme soepen enz. strooien !
Sesamzaad is een hoge bron van vezels, mineralen en oligo-elementen. Sesam is zeer rijk aan calcium, fosfor, magnesium, ijzer, mangaan en koper. Sesam is vooral bekend als tahini saus maar deze kleine zaadjes versterken de smaak van talrijke gerechten. recept gomasio : (thuis te bereiden in kleine hoeveelheden om oxydatie te voorkomen) : 2 kopjes sesamzaad en 1/10 tot 1/20 van dit volume in fijn zeezout, lichtjes roosteren in een pan en dit fijnmalen (suribashi, molentje of met deegroller). Koel en droog bewaren. Over gekookte groenten, salades, zoutarme soepen enz. strooien !