Arrowroot (Maranta arundinacea) "pijlwortel" heeft zijn naam te danken aan het traditioneel gebruik van deze plant door de Arawaks. Deze Indianen gebruikten het om het gif te verwijderen uit wonden veroorzaakt door vergiftigde pijlen. Een zeer fijn en licht verteerbaar zetmeel. Het wordt gebruikt als bindmiddel en verdikkingsmiddel in papjes, soepen, sauzen en desserts. RECEPT:Arrowroot wordt gebruikt als bindmiddel voor sauzen. Recept voor pruimen in saus: Laat 1/2 kop pruimen 2 uur weken. Kook ze gedurende 8 minuten en voeg extra water toe indien nodig. Los 1 soeplepel arrowroot op in 1/4 kop koud water. Bind het kookvocht met de opgeloste arrowroot. Dien koud of warm op.
Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
16 andere producten in dezelfde categorie:
olien-specerijen-potten-en-blikjes
FRITUUROLIE ONTGEURD
- 3 L
Deze olie met neutrale smaak wordt gewonnen uit oliezuur zonnebloemolie, die bijzonder bestendig is tegen frituren op hoge temperaturen. Om de...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
FIJN GUERANDE ZOUT
- 10 kg
Niet bio - Fijn grijs tafelzeezout. Vrucht van de oceaan, de zon en de wind; het Guérande Zeezout wordt handmatig geoogst door zoutoogsters volgens...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
KUZU GRIJS
- 5 kg
Kuzu is het natuurlijk zetmeel gewonnen uit een van de krachtigste planten uit de bergen van Japan. Hij heeft een gladde textuur en een neutrale...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
KOOLZAADOLIE
- 3 L
Koolzaadolie is een zeer evenwichtige olie op nutritioneel vlak. Zijn licht geurige smaak en zijn amberkleur geven een subtiele toets aan uw...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
TOMATES EN MORCEAUX
- 2,5 kg
Mooie verse tomaten, gerijpt in de Italiaanse zon, heerlijk om tomatensaus te maken. Ze worden rijp geplukt et onmiddellijk bewerkt om al hun smaak...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
GEPELDE TOMATEN
- 2,5 kg
Mooie verse tomaten, gerijpt in de Toscaanse zon, met zorg gepeld en bewaard in hun eigen sap om hen nog meer smaak te geven.
olien-specerijen-potten-en-blikjes
WIT GROF ZEEZOUT
- 25 kg
Atlantis grof zeezout. Toevoegen naar smaak, koel en droog bewaren.
olien-specerijen-potten-en-blikjes
WIT FIJN ZEEZOUT
- 25 kg
Atlantis fijn zeezout. Toevoegen naar smaak, koel en droog bewaren.
olien-specerijen-potten-en-blikjes
SHOYU SOJASAUS
- 5 L
De Vajra shoyu is een hartige sojasaus, voor alle gerechten van granen, pasta, gekookte of rauwe groenten. Een heerlijk alternatief voor zout...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
ZONNEBLOEMOLIE RAUW GEBRUIK
- 3 L
Zonnebloemolie is een uitstekende bron van omega 6-linolzuur en vitamine E. Versterkt het immuunsysteem en voorkomt celveroudering. Voor koud...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
SHIITAKE
- 500 gr
Deze champignon bezit vele goede eigenschappen voor de gezondheid. Hij bevat essentiële voedingsstoffen die de immuniteit stimuleren en de...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
GROF GUERANDE ZOUT
- 25 kg
Niet bio - Grof grijs keukenzeezout. Vrucht van de oceaan, de zon en de wind; het Guérande Zeezout wordt handmatig geoogst door zoutoogsters...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
EXTRA STERKE MOSTERD VAN DIJON
- 5 kg
Een sterke mosterd gemaakt van zwarte mosterdzaadjes, alcoholazijn, water en Atlantisch zeezout. Dijon mosterd wordt gebruikt bij de bereiding van...
olien-specerijen-potten-en-blikjes
KUZU WIT
- 5 kg
Kuzu is het natuurlijk zetmeel gewonnen uit een van de krachtigste planten uit de bergen van Japan. Hij heeft een gladde textuur en een neutrale...
Arrowroot (Maranta arundinacea) "pijlwortel" heeft zijn naam te danken aan het traditioneel gebruik van deze plant door de Arawaks. Deze Indianen gebruikten het om het gif te verwijderen uit wonden veroorzaakt door vergiftigde pijlen. Een zeer fijn en licht verteerbaar zetmeel. Het wordt gebruikt als bindmiddel en verdikkingsmiddel in papjes, soepen, sauzen en desserts. RECEPT:Arrowroot wordt gebruikt als bindmiddel voor sauzen. Recept voor pruimen in saus: Laat 1/2 kop pruimen 2 uur weken. Kook ze gedurende 8 minuten en voeg extra water toe indien nodig. Los 1 soeplepel arrowroot op in 1/4 kop koud water. Bind het kookvocht met de opgeloste arrowroot. Dien koud of warm op.