NAVULVERPAKKING KARDAMONPOEDER
- 35 gr
Het wordt beschouwd als een nobel kruid samen met saffraan en vanille. Kardemom groeit in het wild in de vochtige bossen van Zuid-India en Sri Lanka tussen 750m en 1500m hoogte.Bij het koken wordt het in Europa nog steeds niet veel gebruikt, behalve in peperkoekmixen. Een uitzondering vormen de Scandinavische landen, waar het voorkomt in marinaderecepten.Voor Arabieren en Turken is kardemom de smaak van koffie. Indianen gebruiken het veel om thee op smaak te brengen, maar ook voor melkcrèmes en gekookt fruit. Het is vaak een ingrediënt in carys, kruidenmelanges die de hele Indiase keuken vergezellen en waaruit we inspiratie kunnen putten om de goddelijke koningin der specerijen te proeven.Het bijten van een kardemomzaadje zuivert de adem (knoflook...).
Herkomst van het product
Herkomst van het bedrijf :
16 andere producten in dezelfde categorie:
specerijen-kruiden-en-planten
ARRABIATA MENGELING
- 30 gr
"Arrabiata", een pittig mediterraans mengsel, om uw tomatensauzen op smaak brengen.
specerijen-kruiden-en-planten
ORANJEBLOESEMBLAD
- 25 gr
OMSCHRIJVING: bladeren van de bekende vruchtenboom. Moeten absoluut van biologische origine zijn, want de gangbare sinaasteelt is vergeven van de...
specerijen-kruiden-en-planten
HEIDEBLOESEM
- 40 gr
OMSCHRIJVING: plant van de vlakten en dalen, bloeiend in de herfst.TRADITIONEEL GEBRUIK: 1° blaasproblemen, ontsteking urinewegen, cystes. Te...
specerijen-kruiden-en-planten
KNOFLOOKGRIES
- 45 gr
Basiskruiderij in de keuken overal ter wereld. Brengt talloze gerechten op smaak, past bij vlees, wild en vis. Gaat goed samen met allerlei soorten...
specerijen-kruiden-en-planten
ZWARTE PEPER GEBROKEN
- 50 gr
De zwarte peperbessen worden groen geplukt, vervolgens worden ze een paar dagen gefermenteerd en in de zon gedroogd, onder invloed waarvan ze...
specerijen-kruiden-en-planten
ZWARTE GEPELDE KNOFLOOKTEENTJES
- 70 gr
Biologische en natuurlijke zwarte knoflook van de boerderij, gesorteerd en gepeld voor genereuze en zachte teentjes.Het sublimeert zowel gezoute...
specerijen-kruiden-en-planten
IJZERKRUIDBLAD
- 25 gr
OMSCHRIJVING: zeer populaire 'builtjes'thee. Plant oorspronkelijk uit de Zuidamerikaanse regenwouden. Enkel in warme streken groeiend.TRADITIONEEL...
specerijen-kruiden-en-planten
5 AROMA'S MENGELING
- 35 gr
Traditionele mix voor oosterse gerechten. De mix wordt gebruikt in je korte bouillons, grills, vis, vulling.Samenstelling: Venkel, kruidnagel,...
specerijen-kruiden-en-planten
VLIERBLOESEM
- 25 gr
OMSCHRIJVING: Struik van bij waterige omgeving. Mooie bloemen in de lente, donkere bessen in de oogstperiode.TRADITIONEEL GEBRUIK: 1. wekt...
specerijen-kruiden-en-planten
KARWIJZAAD
- 45 gr
Schermbloemig zaad van de anijsfamilie, geproduceerd in Noord-Europa. De geur en smaak van karwij is scherp en licht bitter. Ze voegen een...
specerijen-kruiden-en-planten
NAVULVERPAKKING ZOETE PAPRIKA
- 40 gr
Paprika is een peper die niet pikant is. Het is vaak in de vorm van een licht kruidig rood poeder. Het wordt veel gebruikt in Spanje en de Balkan....
Het wordt beschouwd als een nobel kruid samen met saffraan en vanille. Kardemom groeit in het wild in de vochtige bossen van Zuid-India en Sri Lanka tussen 750m en 1500m hoogte.Bij het koken wordt het in Europa nog steeds niet veel gebruikt, behalve in peperkoekmixen. Een uitzondering vormen de Scandinavische landen, waar het voorkomt in marinaderecepten.Voor Arabieren en Turken is kardemom de smaak van koffie. Indianen gebruiken het veel om thee op smaak te brengen, maar ook voor melkcrèmes en gekookt fruit. Het is vaak een ingrediënt in carys, kruidenmelanges die de hele Indiase keuken vergezellen en waaruit we inspiratie kunnen putten om de goddelijke koningin der specerijen te proeven.Het bijten van een kardemomzaadje zuivert de adem (knoflook...).