Schermbloemig zaad van de anijsfamilie, geproduceerd in Noord-Europa. De geur en smaak van karwij is scherp en licht bitter. Ze voegen een citroenachtige noot toe aan fruit en groenten. Karwij wordt vaak verward met komijn.- Culinair: Aanbevolen combinaties: ui, knoflook, cayennepeper, zuurkool, kazen, komkommersalades. Ook gebruikt in kazen, soepen, peperkoek.- Likeuren (kummel)- Stimuleert de eetlust en bevordert de spijsvertering bij nerveuze mensen.
16 andere producten in dezelfde categorie:
specerijen-kruiden-en-planten
ANIJSZAADJES
- 40 gr
Licht zoet, met een zeer duidelijke noot van zoethout Gebruiksaanwijzing: Voor het op smaak brengen van taarten en zoetigheden, soepen,...
Niet op voorraad
Sold out
specerijen-kruiden-en-planten
TIMUR PEPER
- 22 gr
Kleine bessen met een sterke geur van citrus, grapefruit en passievrucht, vermengd met amber & anijs noten. Licht pikant, brengen ze warmte...
specerijen-kruiden-en-planten
VENKELZAADJES
- 50 gr
OMSCHRIJVING: graantje van de in de Midi veel voorkomende schermplant. Zoete geteelde variant.TRADITIONEEL GEBRUIK: 1° Keuken: visbereidingen,...
specerijen-kruiden-en-planten
BONENKRUID
- 20 gr
Voornamelijk gebruikt voor het koken van peulvruchten, waarvan bekend is dat het beter verteerbaar is; ook bij varkensvlees, gevogelte, gegrild vlees.
specerijen-kruiden-en-planten
PAARDEBLOEM WORTEL
- 50 gr
OMSCHRIJVING: plant uit verschillende segmenten samengesteld, op elkaar gestapeld. Groeit vooral op vochtige plaatsen. TRADITIONEEL GEBRUIK: 1....
specerijen-kruiden-en-planten
ROOMSE KAMILLE BLOEM
- 20 gr
OMSCHRIJVING: niet verwarren met gewone kamille.TRADITIONEEL GEBRUIK: 1° universeel gekend om zijn verteringsbevorderende eigenschappen....
specerijen-kruiden-en-planten
HEIDEBLOESEM
- 40 gr
OMSCHRIJVING: plant van de vlakten en dalen, bloeiend in de herfst.TRADITIONEEL GEBRUIK: 1° blaasproblemen, ontsteking urinewegen, cystes. Te...
specerijen-kruiden-en-planten
DRAGON BLAD
- 15 gr
Fijn en indringend aroma, anijssmaak. Gebruik voor vulling, kaas, gemengde boters, marinades, seitan, tofu, groenten, vulling, etc. Stimulans,...
specerijen-kruiden-en-planten
NAVULVERPAKKING ZWARTE PEPER GEM.
- 45 gr
De zwarte peperbessen worden groen geplukt, vervolgens worden ze een paar dagen gefermenteerd en in de zon gedroogd, onder invloed waarvan ze...
specerijen-kruiden-en-planten
ROZEMARIJNBLAD
- 50 gr
OMSCHRIJVING: middellandse zeeplant, bloesemend in februariTRADITIONEEL GEBRUIK: 1. stimulerend en tonifiërend, aangeraden voor verzwakte...
specerijen-kruiden-en-planten
ROZE PEPER
- 20 gr
De roze bessen worden voornamelijk op het eiland Réunion geteeld. Hun smaak verdwijnt snel. Hun aroma is meer aromatisch dan pittig en wordt in...
Schermbloemig zaad van de anijsfamilie, geproduceerd in Noord-Europa. De geur en smaak van karwij is scherp en licht bitter. Ze voegen een citroenachtige noot toe aan fruit en groenten. Karwij wordt vaak verward met komijn.- Culinair: Aanbevolen combinaties: ui, knoflook, cayennepeper, zuurkool, kazen, komkommersalades. Ook gebruikt in kazen, soepen, peperkoek.- Likeuren (kummel)- Stimuleert de eetlust en bevordert de spijsvertering bij nerveuze mensen.