Amarant, van oorsprong Latijns-Amerikaans, is verwant aan granen en wordt als zodanig gegeten. Rijk aan eiwitten en glutenvrij.Giet 300gr amaranth in 1 liter kokend water. Kook 5 minuten met deksel, met 1 stokje vanille, 1 snuifje zout, 1 kaneelstok. Laat 20' verder zwellen op zeer zacht vuur op een warmteverdeelplaatje, waarna de textuur cremig zal worden. Voeg 75gr gesmolten boter toe, 1/2 geperste citroen + geraspte schil, 100gr honing en rozijnen. Dit nagerecht dient koud geserveerd te worden.
Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
16 andere producten in dezelfde categorie:
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
GERST demeter
- 25 kg
Gerst, het eerste graan dat, volgens de geschiedenis, gecultiveerd werd en dat zich snel aanpast aan de verschillende klimatologische...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
KLEINE SPELT demeter
- 25 kg
Kleine spelt wordt in de Haute Provence verbouwd volgens een streng lastenboek. Natuurlijk rijk aan lipiden, protiden en koolhydraten is kleine...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
PANEERMEEL
- 3 kg
Zeer fijne broodkruimels om voedingsmiddelen te paneren.Recept om bv.tofu of seitan in schijven te paneren. Zet klaar in 3 verschillende kommen :...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
BULGUR
- 5 kg
Bulgur is ontkiemde tarwe die gestoomd, in open lucht gedroogd en fijngestampt wordt. Deze behandeling laat toe dat het zetmeel omgezet wordt in...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
WILDE RIJST CANADA
- 25 kg
Wilde rijst groeit aan de oppervlakte van de meren van Canada. Dit type gras met een hazelnotensmaak behoort tot de traditionele keuken van de...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
FLAGEOLET BONEN demeter
- 25 kg
Flageoletbonen bevatten eiwitten, vezels en vitaminen en meervoudige koolhydraten. Ze zijn vooral gekend in Frankrijk en behouden na het koken hun...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
SPLITERWTEN
- 25 kg
Spliterwten een variëteit van grote ronde erwtjes. Geoogst bij volle rijpheid worden ze gedroogd en scheiden ze zich in twee bij het pellen,...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
RIJST & MAIS COUSCOUS
- 15 kg
Couscous van rijst en maïs. Tot meel gemalen, daarna bevochtigd. Rijst en maïs geven een uitstekende couscous die geen gluten bevat.Basisrecept :1...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
BRUINE JASMIJN RIJST
- 25 kg
Thai bruine jasmijn rijst is enkel gepeld, hij is dus rijk aan al zijn mineralen en vitaminen. Door zijn subtiele geur is bruine jasmijn rijst zeer...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
BRUINE JASMIJN RIJST
- 5 kg
Thai bruine jasmijn rijst is enkel gepeld, hij is dus rijk aan al zijn mineralen en vitaminen. Door zijn subtiele geur is bruine jasmijn rijst zeer...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
RISONE (ORZO) TARWE WIT
- 5 kg
Eerder gekend onder de naam orzo in Griekenland, risoni wordt vaak gebruikt in de Italiaanse keuken.
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
CARNAROLI RIJST (RISOTTO)
- 25 kg
Carnaroli rijst is de koning der rijst voor risotto, een rijst van uitzonderlijke kwaliteit met grote en sappige korrels.Carnaroli rijst garandeert...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
COUSCOUS
- 5 kg
Tarwe tot meel gemalen en dan bevochtigd geeft couscous. Het is een typisch Berbers gerecht, geliefd in talrijke landen.
Amarant, van oorsprong Latijns-Amerikaans, is verwant aan granen en wordt als zodanig gegeten. Rijk aan eiwitten en glutenvrij.Giet 300gr amaranth in 1 liter kokend water. Kook 5 minuten met deksel, met 1 stokje vanille, 1 snuifje zout, 1 kaneelstok. Laat 20' verder zwellen op zeer zacht vuur op een warmteverdeelplaatje, waarna de textuur cremig zal worden. Voeg 75gr gesmolten boter toe, 1/2 geperste citroen + geraspte schil, 100gr honing en rozijnen. Dit nagerecht dient koud geserveerd te worden.