Zwarte bonen worden weinig gebruikt in onze streken, maar vormen het basisvoeding in Mexico en Brazilië. Ze bezitten een zachte smaak en zijn zeer rijk aan plantaardige eiwitten en aan vezels en worden daarom vaak gebruikt als vleesvervanger. Verder zijn ze rijk aan antioxidanten, vitamine B1 en B11 en magnesium. Lekker in salades en pasta of in typische Zuid-Amerikaanse gerechten zoals Braziliaanse Feijoda of Chileense Chili.RECEPT:Week 250gr zwarte bonen gedurende een nacht. Afgieten en overgieten met koud water in een kookpot met 2 laurierblaadjes, aan de kook brengen en laten sudderen op een zacht vuurtje. Na een uur gehakte ui, olijfolie, zoete paprika, 1 teentje look en kokend water, indien nodig, toevoegen. Laat nog een uur op een zacht vuurtje pruttelen. Zouten op het eind van de kooktijd.
Ingrediënten
zwarte bonen
Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
16 andere producten in dezelfde categorie:
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
SPLITERWTEN
- 25 kg
Spliterwten een variëteit van grote ronde erwtjes. Geoogst bij volle rijpheid worden ze gedroogd en scheiden ze zich in twee bij het pellen,...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
WITTE RONDE RIJST
- 25 kg
Witte rijst is zowel geschikt voor desserts als voor hartige gerechten. Hij is minder voedzaam dan volle ou halfvolle rijst maar hij is ideaal voor...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
BULGUR
- 5 kg
Bulgur is ontkiemde tarwe die gestoomd, in open lucht gedroogd en fijngestampt wordt. Deze behandeling laat toe dat het zetmeel omgezet wordt in...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
SPELT demeter
- 5 kg
Spelt heeft een heerlijke notensmaak. Dit graan heeft uitzonderlijke voedingswaarden: hij is rijk aan eiwitten, mineralen en oligo-elementen...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
KASHA "GEROOSTERDE BOEKWEIT"
- 25 kg
Kasha is geroosterde boekweit. Boekweit is het graan van de Oosteuropese landen, krachtig mineraliserend. Bevat wondhelende rutine en wordt...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
WILDE RIJST CANADA
- 25 kg
Wilde rijst groeit aan de oppervlakte van de meren van Canada. Dit type gras met een hazelnotensmaak behoort tot de traditionele keuken van de...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
HAVER demeter
- 25 kg
Haver reguleert de glycemie en ook het cholesterolgehalte in het bloed. Rijk aan eiwitten en vetten heeft haver een gunstige invloed op ons...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
RIJST & MAIS COUSCOUS
- 15 kg
Couscous van rijst en maïs. Tot meel gemalen, daarna bevochtigd. Rijst en maïs geven een uitstekende couscous die geen gluten bevat.Basisrecept :1...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
ZWARTE LINZEN BELUGA
- 25 kg
Linzen zijn zeer interessante peulvruchten. Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels, evenals aan mineralen en oligo-elementen (fosfor, ijzer, mangaan,...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
CARNAROLI RIJST (RISOTTO)
- 25 kg
Carnaroli rijst is de koning der rijst voor risotto, een rijst van uitzonderlijke kwaliteit met grote en sappige korrels.Carnaroli rijst garandeert...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
BELGISCHE RODE QUINOA
- 5 kg
Rode quinoa, een variëteit van quinoa te vinden op de Boliviaanse hoogvlakte, heeft een meer uitgesproken smaak. Bevat dezelfde eigenschappen als...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
AMARANT
- 5 kg
Amarant, van oorsprong Latijns-Amerikaans, is verwant aan granen en wordt als zodanig gegeten. Rijk aan eiwitten en glutenvrij.Giet 300gr amaranth...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
SPIRELLI RODE LINZEN
- 4 kg
Laat u verleiden, ontdek de pastas op basis van roze linzen.Ze hebben bijna dezelfde textuur als klassieke pasta op basis van tarwe of andere...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
BELGISCHE GROENE LINZEN
- 5 kg
Linzen zijn zeer interessante peulvruchten. Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels, evenals aan mineralen en oligo-elementen (fosfor, ijzer, mangaan,...
Zwarte bonen worden weinig gebruikt in onze streken, maar vormen het basisvoeding in Mexico en Brazilië. Ze bezitten een zachte smaak en zijn zeer rijk aan plantaardige eiwitten en aan vezels en worden daarom vaak gebruikt als vleesvervanger. Verder zijn ze rijk aan antioxidanten, vitamine B1 en B11 en magnesium. Lekker in salades en pasta of in typische Zuid-Amerikaanse gerechten zoals Braziliaanse Feijoda of Chileense Chili.RECEPT:Week 250gr zwarte bonen gedurende een nacht. Afgieten en overgieten met koud water in een kookpot met 2 laurierblaadjes, aan de kook brengen en laten sudderen op een zacht vuurtje. Na een uur gehakte ui, olijfolie, zoete paprika, 1 teentje look en kokend water, indien nodig, toevoegen. Laat nog een uur op een zacht vuurtje pruttelen. Zouten op het eind van de kooktijd.