Glutenpoeder wordt toegevoegd aan deeg om het elastischer te maken en een luchtiger brood te verkrijgen. Hoofdzakelijk wordt het ook gebruikt om seitan mee te maken. RECEPT:Seitan 'express' : een beetje water met een geutje olijfolie en een weinig tamari in een kom doen. Giet hierin voorzichtig glutenpoeder en meng met een garde tot een dikke en consistente brij. Meng deze deeg in een vorm en kook gedurende 1,5 uur in een stoomketel. Snijd in schijven of in stukjes om ze dan in een pan te bakken of om in een ragout te verwerken.
Ingrediënten
glutenpoeder
Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
16 andere producten in dezelfde categorie:
bulk-meel
VOORGEKOOKT RIJSTMEEL
- 25 kg
Een fijn vol rijstmeel gestoomd om het gemakkelijker opneembaar en verteerbaar te maken voor het lichaam. Men kan het gebruiken om sauzen en soepen...
bulk-meel
WIT BOEKWEITMEEL
- 25 kg
Wit boekweitmeel is veel gebruikt om heerlijke bretoense pannenkoeken te maken, gelijk vermengd met tarwemeel of speltmeel.Flensjes : meng in een...
bulk-meel
VOL BOEKWEITMEEL demeter
- 30 kg
Boekweit is het mineraalrijke graan van de Oostbloklanden. Boekweit is een uitstekende bron van mineralen en vitaminen. Bevat de acht essentiële...
bulk-meel
HAVERMEEL 82% (T110)
- 20 kg
Haver is een graan dat veel energie geeft. Met meer vetten dan andere granen is haver ook rijk aan essentiële vetzuren (geproduceerd door...
bulk-meel
TARWEMEEL 100% (T150)
- 25 kg
Volkoren tarwemeel versgemalen op molenstenen in de Commanderie watermolen in Holland.Zeewierflappen : 250gr meel, 75ml olijfolie, 35gr sesamzaad...
bulk-meel
TARWEMEEL 65% (T65)
- 5 kg
Wit tarwemeel versgemalen op molenstenen in de Commanderie watermolen in Holland.T65 geeft aan dat het om zeer sterk gebuilde bloem met kiemen gaat.
bulk-meel
TARWEMEEL 75% (T80)
- 5 kg
Halfvol tarwemeel versgemalen op molenstenen in de Commanderie watermolen in Holland. Recept voor Far Breton : meng 250gr meel 75%, 125 gr suiker,...
bulk-meel
TARWEMEEL 85% (T110)
- 25 kg
Halfvol tarwemeel versgemalen op molenstenen in de Commanderie watermolen in Holland. Wafeltjes : meng 250gr meel met 75ml zonnebloemolie,...
bulk-meel
ROGGEMEEL 100% demeter
- 5 kg
roggemeel 100% (T170) van Demeter kwaliteitGemengd met tarwemeel te gebruiken om een brood te bakken (1/3 rogge en 2/3 tarwe), zuurdesem en...
bulk-meel
KLEINE SPELTMEEL 100% demeter
- 25 kg
Kleine spelt wordt verbouwd volgens een streng lastenboek. Natuurlijk rijk aan lipiden, protiden en koolhydraten is kleine spelt een graansoort met...
bulk-meel
SPELTMEEL 100% (T150)
- 25 kg
Spelt is de voorouder van tarwe, gebruikt door de Galliërs. Men vindt sporen van spelt die dateren van elfduizend jaar geleden. Het is een graan...
bulk-meel
GIERSTMEEL
- 5 kg
Gierstmeel is van nature glutenvrij en heerlijk verwerkt in brood, wafels, puddings en taart.
bulk-meel
MAÏSMEEL
- 25 kg
De voedende bestanddelen van maïs versterken het hart en het circulatiestelsel. Men gebruikt het om brood te bakken, in pannekoeken en in...
bulk-meel
KASTANJEMEEL
- 20 kg
De kastanje is een vrucht rijk aan vezels maar ook aan onverzadigde vetten die het cholesterolgehalte in evenwicht brengen. Daarnaast is kastanje...
Glutenpoeder wordt toegevoegd aan deeg om het elastischer te maken en een luchtiger brood te verkrijgen. Hoofdzakelijk wordt het ook gebruikt om seitan mee te maken. RECEPT:Seitan 'express' : een beetje water met een geutje olijfolie en een weinig tamari in een kom doen. Giet hierin voorzichtig glutenpoeder en meng met een garde tot een dikke en consistente brij. Meng deze deeg in een vorm en kook gedurende 1,5 uur in een stoomketel. Snijd in schijven of in stukjes om ze dan in een pan te bakken of om in een ragout te verwerken.