GEDROOGDE ERWTEN **tht 31/12**
- 500 gr
De gedroogde erwt, in zijn geheel of gebroken geconsumeerd, is afkomstig van dezelfde plant die de erwt produceert. De gedroogde erwt wordt geoogst nadat de vruchten volwassen zijn, de gewone erwt wordt geplukt voor hij de volledige groei heeft bereikt. Hij is zeer voedzaam, een bron van voedingsvezels en eiwitten.RECEPT:Laat 250gr gewassen erwten een nacht weken. Afgieten en overgieten met koud water, aan de kook brengen en zachtjes 30 minuten laten koken. 1 gesneden ui en 1 teentje look toevoegen, nog 10 minuten op het vuur laten. Het overblijvend kookvocht weggieten, olijfolie toevoegen, zout en peper en dit alles mixen. Deze puree op smaak brengen met verse muntblaadjes.
Ingrediënten
gedroogde erwten
Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
14 andere producten in dezelfde categorie:
peulvruchten
JAPANSE AZUKI HOKKAIDO BONEN
- 500 gr
Dankzij de vruchtbare vulkanische aarde van het eiland Hokkaido zijn de azuki bonen afkomstig van deze streek groter, zoeter en beter dan de andere...
peulvruchten
SOJAVEZELS GROF
- 200 gr
Soja bevat de voor het lichaam noodzakelijke vitamine E, nodig voor de celstructuur, en vitaminen van de B groep (B1, B6, B9 en biotine) die nodig...
peulvruchten
ZWARTE LINZEN BELUGA
- 500 gr
De zwarte Beluga linzen worden vaak als de "topper tussen de linzen" genoemd vanwege hun ronde, gladde en glanzende zaadvorm. Hun unieke smaak en...
peulvruchten
SOJAVEZELS FIJN
- 300 gr
Soja bevat de voor het lichaam noodzakelijke vitamine E, nodig voor de celstructuur, en vitaminen van de B groep (B1, B6, B9 en biotine) die nodig...
peulvruchten
SPLITERWTEN
- 500 gr
Spliterwten een variëteit van grote ronde erwtjes. Geoogst bij volle rijpheid worden ze gedroogd en scheiden ze zich in twee bij het pellen,...
peulvruchten
KORAALLINZEN
- 500 gr
Linzen zijn zeer interessante peulvruchten. Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels, evenals aan mineralen en oligo-elementen (fosfor, ijzer, mangaan,...
peulvruchten
GELE SOJA
- 500 gr
Soja bevat de voor het lichaam noodzakelijke vitamine E, nodig voor de celstructuur, en vitaminen van de B groep (B1, B6, B9 en biotine) die nodig...
peulvruchten
AZUKIBONEN
- 500 gr
Azukibonen worden met granen of groenten bereid, gebruikt in salades, soepen, purees, of in dessert. Deze kleine rode harde boon wordt veel...
peulvruchten
KIKKERERWTEN demeter
- 750 gr
Biodynamische geteelt in Frankrijk.Het is een typische peulvrucht van het Middellandse Zeegebied met een nootachtige smaak. Door zijn buitengewone...
peulvruchten
ZWARTE BONEN HOKKAIDO
- 500 gr
Zwarte bonen van Japan zijn eigenlijk zwarte en felle sojabonen. Ze groeien in de vruchtbare en vulkanische grond van het eiland Hokkaido en zijn...
peulvruchten
RODE NIERBONEN
- 500 gr
Rode nierbonen maken deel uit van de traditionele voeding van talrijke mensen doorheen de wereld. Ze hebben hun naam te danken aan hun vorm en zijn...
peulvruchten
BELGISCHE GROENE LINZEN
- 750 gr
Linzen zijn zeer interessante peulvruchten. Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels, evenals aan mineralen en oligo-elementen (fosfor, ijzer, mangaan,...
peulvruchten
GROENE SOJA
- 500 gr
Groene soja of mungbonen worden voornamelijk gekiemd geconsumeerd als sojascheuten, maar kunnen ook gekookt gegeten worden, samen met rijst en...
peulvruchten
ZWARTE BONEN
- 500 gr
Zwarte bonen worden weinig gebruikt in onze streken, maar vormen het basisvoeding in Mexico en Brazilië. Ze bezitten een zachte smaak en zijn zeer...
De gedroogde erwt, in zijn geheel of gebroken geconsumeerd, is afkomstig van dezelfde plant die de erwt produceert. De gedroogde erwt wordt geoogst nadat de vruchten volwassen zijn, de gewone erwt wordt geplukt voor hij de volledige groei heeft bereikt. Hij is zeer voedzaam, een bron van voedingsvezels en eiwitten.RECEPT:Laat 250gr gewassen erwten een nacht weken. Afgieten en overgieten met koud water, aan de kook brengen en zachtjes 30 minuten laten koken. 1 gesneden ui en 1 teentje look toevoegen, nog 10 minuten op het vuur laten. Het overblijvend kookvocht weggieten, olijfolie toevoegen, zout en peper en dit alles mixen. Deze puree op smaak brengen met verse muntblaadjes.