peulvruchten
GELE SOJA - 500 gr(REF : SJ4)
Linzen zijn zeer interessante peulvruchten. Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels, evenals aan mineralen en oligo-elementen (fosfor, ijzer, mangaan, koper, foliumzuur, zink). Ze zijn beter verteerbaar dan andere peulvruchten en hebben een kortere kooktijd. Omdat ze rijk aan lysine vullen ze granen goed aan, ze verbeteren het evenwicht van een maaltijd op basis van granen en groenten. De groene linzen zijn de meest voorkomende linzen. Ze zijn donkergroen, gemakkelijk verteerbaar en behouden na het koken hun stevige textuur.Ideaal voor soepen, salades, curry's, vegetarische burgers,... recept: Currysaus : snijd 2 uien, 4 tomaten, 2 paprika's in grove stukken en kook met 1 theelepel paprikapoeder, 1 madras curry, 1/2 komijnpoeder, 1 stuk gember en 400 ml kokosmelk gedurende 30 minuten. Zouten en mixen. In een andere kookpot de linzen koken in 2x hun hoeveelheid water gedurende 20 minuten. Deze aan de saus toevoegen. Op smaak brengen met verse koriander.
(REF : SJ4)
(REF : LRT4)
(REF : CPSHB4)
(REF : AZJ4)
(REF : PS4)
(REF : SVB4)
(REF : CPSMB4)
(REF : PVC4)
(REF : HR4)
(REF : AB4)
(REF : HN4)
(REF : PCHD5)
(REF : HNJ4)
(REF : LN4)