NAVULVERPAKKING KOREANDER ZAADJES
- 100 gr
Het wordt beschouwd als een nobel kruid samen met saffraan en vanille. Kardemom groeit in het wild in de vochtige bossen van Zuid-India en Sri Lanka tussen 750m en 1500m hoogte.Bij het koken wordt het in Europa nog steeds niet veel gebruikt, behalve in peperkoekmixen. Een uitzondering vormen de Scandinavische landen, waar het voorkomt in marinaderecepten.Voor Arabieren en Turken is kardemom de smaak van koffie. Indianen gebruiken het veel om thee op smaak te brengen, maar ook voor melkcrèmes en gekookt fruit. Het is vaak een ingrediënt in carys, kruidenmelanges die de hele Indiase keuken vergezellen en waaruit we inspiratie kunnen putten om de goddelijke koningin der specerijen te proeven.Het bijten van een kardemomzaadje zuivert de adem (knoflook...).
Ingrediënten
koreanderzaadjes
Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
Herkomst van het bedrijf :
16 andere producten in dezelfde categorie:
specerijen-kruiden-en-planten
GUACAMOLE KRUIDEN
- 45 gr
Suggestie: voeg 1 koffielepel kruiden toe per avocado. Zouten naar smaak en citroensap toevoegen.
specerijen-kruiden-en-planten
KORIANDER HEEL
- 30 gr
Zoete maar licht brandende smaak, laat een nasmaak van sinaasappelschil achter. Gebruik voor court-bouillons, marinades, dressings, sauzen,...
specerijen-kruiden-en-planten
KANEEL STOK
- 12 gr
Zoete geur, zoet en aangenaam aroma, delicaat maar intens. Levendige en duidelijk gedefinieerde smaak.Kaneel is de gedroogde bast van de...
specerijen-kruiden-en-planten
WITTE PEPER GEMALEN
- 45 gr
Dit kruid was in het verleden zo populair dat het zelfs werd ingewisseld voor goud. De witte peperbessen worden rijp geplukt en vervolgens in water...
specerijen-kruiden-en-planten
ROZEMARIJNBLAD
- 50 gr
OMSCHRIJVING: middellandse zeeplant, bloesemend in februariTRADITIONEEL GEBRUIK: 1. stimulerend en tonifiërend, aangeraden voor verzwakte...
specerijen-kruiden-en-planten
MARINADE KRUIDEN
- 55 gr
Om uw grillbereidingen, gevogelte-, vis- en groentenbereidingen te kruiden en te versieren. Meng 1 eetlepel in 5 eetlepels olijfolie. Laat dit een...
specerijen-kruiden-en-planten
DENNENKNOP
- 25 gr
OMSCHIRIJVING: rijk aan geurend hars, geoogst in de lente, voor het opengaan.TRADITIONEEL GEBRUIK: 1. goed voor luchtwegen bij verkoudheden....
specerijen-kruiden-en-planten
NAVULVERPAKKING TIJM BLAD
- 60 gr
Tijm wordt gebruikt om beter te ademen, om koude, urineweginfecties te bestrijden. Tijm levert mineralen en helpt tegen reuma.
specerijen-kruiden-en-planten
PETERSELIE
- 10 gr
Peterselie aromatiseert rauwe groenten en salades, evenals soepen, sauzen en vlees- en groentegerechten. De bladeren, rijk aan vitamine A en C,...
specerijen-kruiden-en-planten
PROVENCEKRUIDEN
- 50 gr
TRADITIONEEL GEBRUIK: aromatische planten voor gebruik in de keuken.
specerijen-kruiden-en-planten
BONENKRUID
- 20 gr
Voornamelijk gebruikt voor het koken van peulvruchten, waarvan bekend is dat het beter verteerbaar is; ook bij varkensvlees, gevogelte, gegrild vlees.
specerijen-kruiden-en-planten
NAVULVERPAKKING LOOKPOEDER
- 45 gr
Franse knoflookpoeder, uiterst praktisch om elk gerecht in één oogopslag pittiger te maken! Gebruiksaanwijzing: gebruik in salades, sauzen,...
Het wordt beschouwd als een nobel kruid samen met saffraan en vanille. Kardemom groeit in het wild in de vochtige bossen van Zuid-India en Sri Lanka tussen 750m en 1500m hoogte.Bij het koken wordt het in Europa nog steeds niet veel gebruikt, behalve in peperkoekmixen. Een uitzondering vormen de Scandinavische landen, waar het voorkomt in marinaderecepten.Voor Arabieren en Turken is kardemom de smaak van koffie. Indianen gebruiken het veel om thee op smaak te brengen, maar ook voor melkcrèmes en gekookt fruit. Het is vaak een ingrediënt in carys, kruidenmelanges die de hele Indiase keuken vergezellen en waaruit we inspiratie kunnen putten om de goddelijke koningin der specerijen te proeven.Het bijten van een kardemomzaadje zuivert de adem (knoflook...).