OMSCHRIJVING: decoratief bloemetje. Latijnse naam: Calendula.TRADITIONEEL GEBRUIK: 1. opmerkelijke littekenheler op blaren, open wonden, excema. 2. onregelmatige maandstonden 3. galblaas.BEREIDINGSWIJZE: infusie: een lepeltje bloemen per kopje kokend water. 10' laten trekken. Na de maaltijd. Tinctuur: laat 50 gr 10 dagen macereren in 1/4 liter alcohol van 60°. Filteren.
Ingrediënten
Calendula Officinalis
Herkomst van het product
Herkomst van het bedrijf :
16 andere producten in dezelfde categorie:
specerijen-kruiden-en-planten
NAVULVERPAKKING CHILI KRUIDEN
- 35 gr
Pikante mengeling die een warme smaak zal geven aan uw mexicaanse schotels, tomatensausen enz... Ook heerlijk op geitenkaas.
specerijen-kruiden-en-planten
AZIATISCHE WOKKRUIDEN
- 35 gr
Een mengsel ontworpen voor een smakelijke wok van groenten, gebakken noedels, tofu, gevogelte, vis, schaaldieren….Gebruiksaanwijzing: aan het begin...
specerijen-kruiden-en-planten
VANILLE POEDER
- 10 gr
Oorsprong van Madagaskar. Een wonder van zoetheid en aroma's, ontwikkeld door een lange voorbereiding na de oogst. Het is niet voor niets dat...
specerijen-kruiden-en-planten
SUMAC POEDER
- 35 gr
Deze specerij met een fruitige, zure smaak wordt al sinds de oudheid in het Midden-Oosten gebruikt en is een uitstekende vervanger voor citroen en...
specerijen-kruiden-en-planten
AJUINSTUKJES
- 43 gr
Er gaat niets boven de verse uien die je kunt vinden in je plaatselijke tuinier of biologische winkel. Maar voor het oplossen van problemen is deze...
specerijen-kruiden-en-planten
NAVULVERPAKKING KOMIJN POEDER
- 100 gr
Het is blijkbaar in de Nijlvallei dat deze schermbloem voor het eerst werd gekweekt, vijfduizend jaar geleden. Zijn cultuur heeft zich verspreid...
specerijen-kruiden-en-planten
NAVULVERPAKKING CURRY MADRAS
- 100 gr
Een mengeling van specerijen die niet mag ontbreken in de Indiase keuken. Sterk gekruid, is het een perfecte specerij voor groentegerechten en alle...
specerijen-kruiden-en-planten
NAVULVERPAKKING KANEEL GEMALEN
- 100 gr
Zoete geur, zoet en aangenaam aroma, delicaat maar intens. Levendige en duidelijk gedefinieerde smaak.Kaneel is de gedroogde bast van de...
specerijen-kruiden-en-planten
MARJOLEIN
- 10 gr
Marjolein wordt gebruikt om vleeswaren op smaak te brengen en om de vertering van kool en vetrijke gerechten te bevorderen. Het smaken soepen,...
specerijen-kruiden-en-planten
KARDAMON HEEL
- 25 gr
Het wordt beschouwd als een nobel kruid met saffraan en vanille. Kardemom groeit in het wild in de vochtige bossen van Zuid-India en Sri Lanka...
specerijen-kruiden-en-planten
ZOETHOUT STOKKEN
- 50 gr
OMSCHRIJVING: Krachtige plant met robuste takken. De wortel heeft lange uitlopels, die worden gebruikt in de kruidenapotheekTRADITIONEEL GEBRUIK:...
specerijen-kruiden-en-planten
MUSKAATNOOT GEMALEN
- 35 gr
Bijzonder rijk en warm, licht zoet aroma.Nootmuskaat groeit aan een groenblijvende boom, afkomstig uit de Banda-eilanden, in de archipel van de...
specerijen-kruiden-en-planten
4 PEPERS MENGELING
- 35 gr
Suggesties: sauzen, vlees, eieren, vullingen, patés. Voor decoratie. Donker bewaren.
OMSCHRIJVING: decoratief bloemetje. Latijnse naam: Calendula.TRADITIONEEL GEBRUIK: 1. opmerkelijke littekenheler op blaren, open wonden, excema. 2. onregelmatige maandstonden 3. galblaas.BEREIDINGSWIJZE: infusie: een lepeltje bloemen per kopje kokend water. 10' laten trekken. Na de maaltijd. Tinctuur: laat 50 gr 10 dagen macereren in 1/4 liter alcohol van 60°. Filteren.