OMSCHRIJVING: decoratief bloemetje. Latijnse naam: Calendula.TRADITIONEEL GEBRUIK: 1. opmerkelijke littekenheler op blaren, open wonden, excema. 2. onregelmatige maandstonden 3. galblaas.BEREIDINGSWIJZE: infusie: een lepeltje bloemen per kopje kokend water. 10' laten trekken. Na de maaltijd. Tinctuur: laat 50 gr 10 dagen macereren in 1/4 liter alcohol van 60°. Filteren.
Ingrediënten
Calendula Officinalis
Herkomst van het product
Herkomst van het bedrijf :
16 andere producten in dezelfde categorie:
specerijen-kruiden-en-planten
PROVENCEKRUIDEN
- 50 gr
TRADITIONEEL GEBRUIK: aromatische planten voor gebruik in de keuken.
specerijen-kruiden-en-planten
KARDAMON HEEL
- 25 gr
Het wordt beschouwd als een nobel kruid met saffraan en vanille. Kardemom groeit in het wild in de vochtige bossen van Zuid-India en Sri Lanka...
specerijen-kruiden-en-planten
ZWARTE PEPER KAMPOT IGP
- 45 gr
Zwarte peper uit Kampot, die wordt erkend als een van de beste pepers ter wereld, wordt op traditionele en biologische wijze geteeld. Elk zaadje is...
specerijen-kruiden-en-planten
KAASJESKRUIDBLOEM
- 20 gr
OMSCHRIJVING: tuinplant met grote bloemen en vooral geteeld voor de herboristTRADITIONEEL GEBRUIK: 1. infusie voor het kalmeren van alle...
specerijen-kruiden-en-planten
GEEL MOSTERDZAAD
- 60 gr
Gele mosterd, ook wel witte mosterd genoemd, staat bij tuinders bekend als groenbemester. De pittige smaak kan een groot aantal gerechten...
specerijen-kruiden-en-planten
NAVULVERPAKKING LOOKPOEDER
- 45 gr
Franse knoflookpoeder, uiterst praktisch om elk gerecht in één oogopslag pittiger te maken! Gebruiksaanwijzing: gebruik in salades, sauzen,...
specerijen-kruiden-en-planten
3 PEPERS MENGELING
- 45 gr
De pittige drie-eenheid witte peper - zwarte peper - roze bessen...Geheel of versgemalen, deze bessen geven smaak en kleur aan uw...
specerijen-kruiden-en-planten
MARINADE KRUIDEN
- 55 gr
Om uw grillbereidingen, gevogelte-, vis- en groentenbereidingen te kruiden en te versieren. Meng 1 eetlepel in 5 eetlepels olijfolie. Laat dit een...
specerijen-kruiden-en-planten
ZOETHOUT STOKKEN
- 50 gr
OMSCHRIJVING: Krachtige plant met robuste takken. De wortel heeft lange uitlopels, die worden gebruikt in de kruidenapotheekTRADITIONEEL GEBRUIK:...
specerijen-kruiden-en-planten
GARAM MASALA
- 35 gr
Gemalen specerijen voor curry's, indische en orientaalse keuken.
specerijen-kruiden-en-planten
WILDE MARJOLEIN
- 13 gr
Fijne aromatische geur en karakteristieke smaak. Gebruik in sauzen, salades, pizza, tofu, gemengde boter, bier, enz. Voorzorg gebruik: de essentie...
specerijen-kruiden-en-planten
LAVAS
- 10 gr
Suggestie: sauzen, soepen, ovengerechten. Ook wel Maggikruid genoemd, omdat de smaak wat lijkt op deze beroemde kruiderij.
specerijen-kruiden-en-planten
CURRY BLAD
- 13 gr
Suggestie: stevige smaakmaker voor de orientaalse keuken, bij vis en gevogelte
OMSCHRIJVING: decoratief bloemetje. Latijnse naam: Calendula.TRADITIONEEL GEBRUIK: 1. opmerkelijke littekenheler op blaren, open wonden, excema. 2. onregelmatige maandstonden 3. galblaas.BEREIDINGSWIJZE: infusie: een lepeltje bloemen per kopje kokend water. 10' laten trekken. Na de maaltijd. Tinctuur: laat 50 gr 10 dagen macereren in 1/4 liter alcohol van 60°. Filteren.