Sesamzaad is een hoge bron van vezels, mineralen en oligo-elementen. Sesam is zeer rijk aan calcium, fosfor, magnesium, ijzer, mangaan en koper. Sesam is vooral bekend als tahini saus maar deze kleine zaadjes versterken de smaak van talrijke gerechten. recept gomasio : (thuis te bereiden in kleine hoeveelheden om oxydatie te voorkomen) : 2 kopjes sesamzaad en 1/10 tot 1/20 van dit volume in fijn zeezout, lichtjes roosteren in een pan en dit fijnmalen (suribashi, molentje of met deegroller). Koel en droog bewaren. Over gekookte groenten, salades, zoutarme soepen enz. strooien !
16 andere producten in dezelfde categorie:
zaden-en-kiemzaden
ALFALFA OM TE KIEMEN - 300 gr(REF : GGA4)
zaden-en-kiemzaden
ZONNEBLOEMPITTEN - 400 gr(REF : GRTB4)
zaden-en-kiemzaden
TUINKERS OM TE KIEMEN - 300 gr(REF : GGC4)
zaden-en-kiemzaden
ZWART SESAMZAAD - 300 gr(REF : GRSN4)
zaden-en-kiemzaden
HENNEPZAAD GEPELD demeter - 250 gr(REF : CBCH1)
zaden-en-kiemzaden
MAANZAAD - 300 gr(REF : GRPAB4)
zaden-en-kiemzaden
LIJNZAAD BELGISCH - 500 gr(REF : GRLB4)
zaden-en-kiemzaden
ZONNEBLOEM OM TE KIEMEN - 300 gr(REF : GGT4)
zaden-en-kiemzaden
RADIJSZAAD OM TE KIEMEN - 300 gr(REF : GGR4)
zaden-en-kiemzaden
HENNEPZAAD ONGEPELD demeter - 250 gr(REF : CBGR1)
zaden-en-kiemzaden
MOSTERDZAAD OM TE KIEMEN - 300 gr(REF : GGM4)
zaden-en-kiemzaden
AMARANT - 500 gr(REF : AM4)
zaden-en-kiemzaden
KORIANDER OM TE KIEMEN - 200 gr(REF : GGCO4)
zaden-en-kiemzaden
FENEGRIEK OM TE KIEMEN - 300 gr(REF : GGF4)
zaden-en-kiemzaden
RUCOLA OM TE KIEMEN - 300 gr(REF : GGRO4)