ALFALFA OM TE KIEMEN
- 300 gr
LuzerneBevat alle belangrijke aminozuren en ook phyto-oestrogenen en anti-oestrogenen.Heeft een zachte en delicate smaak en zijn scheuten van ongeveer 3 cm.Hoe te kiemen- Laten weken gedurende 4 tot 6 uur.- Nodige tijd om te kiemen: 5 tot 7 dagen.- Bewatering: 2 tot 3 keer per dag, afhangend van het seizoen.- Bewaring: in de ijskast, 10 dagen indien nodigTijdens de laatste 2 dagen dien je de scheuten in het licht te plaatsen (niet in de zon), dit om deze groener te laten worden.De kiemende zaadjes elke dag afspoelen om zo alle saponinen te verwijderen.Luzerne blijft de koningin onder de kiemen. Het is het meest vitaliserend, smaakmakend graantje om te kiemen.Hoe te consumeren? Enkele voorbeelden:- Heerlijk blij elke soort salade.- Als bijgerecht, om recepten te doen opleven.- Als specerij.- In poedervorm (concentraat van scheuten)- In een groene smoothie of sapje.
Ingrediënten
alfalfa (luzerne)
Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
Herkomst van het bedrijf :
16 andere producten in dezelfde categorie:
zaden-en-kiemzaden
MAANZAAD
- 300 gr
Maanzaad is een bron van eiwitten en is rijk aan vitamine B1. Bij het bakken wordt hun hazelnotensmaak benadrukt. Ideaal voor in stoofpotjes,...
zaden-en-kiemzaden
RADIJSZAAD OM TE KIEMEN
- 300 gr
De witte radijs heeft de mineralen- en vitaminerijkdom van de roze radijs. Fris en zoet van smaak, wordt geconsumeerd in knapperige groene scheuten...
zaden-en-kiemzaden
SESAMZAAD demeter
- 400 gr
Sesamzaad is een hoge bron van vezels, mineralen en oligo-elementen. Sesam is zeer rijk aan calcium, fosfor, magnesium, ijzer, mangaan en koper....
zaden-en-kiemzaden
RUCOLA OM TE KIEMEN
- 300 gr
Rucola- Rijk aan vetten.- Rijk aan mineralen: zwavel, natrium, kalium, calcium, fosfor en vitaminen C, A, B1, B2 en B3.Een wat pikantere,...
zaden-en-kiemzaden
HENNEPZAAD GEPELD demeter
- 250 gr
Arduina-hennepzaden worden met zorg gekweekt volgens de cyclus van de maan en zijn een waar goud op je bord. Ze zijn rijk aan eiwitten en...
zaden-en-kiemzaden
AMARANT
- 500 gr
Amarant, van oorsprong Latijns-Amerikaans, is verwant aan granen en wordt als zodanig gegeten. Rijk aan eiwitten en glutenvrij.Giet 300gr amaranth...
zaden-en-kiemzaden
LIJNZAAD BELGISCH
- 500 gr
Lijnzaad is een grote bron van omega-3 en zorgt voor een goede darmtransit met zijn oplosbare vezels. Om te profiteren van alle voordelen van...
zaden-en-kiemzaden
HENNEPZAAD ONGEPELD demeter
- 250 gr
Arduina-hennepzaden worden met zorg gekweekt volgens de cyclus van de maan en zijn een waar goud op je bord. Ze zijn rijk aan eiwitten en...
zaden-en-kiemzaden
TUINKERS OM TE KIEMEN
- 300 gr
Tuinkers- Rijk aan kalium, calcium, natrium, magnesium, ijzer, mangaan, zwavel en chroom.- Rijk aan Vitamine C, vitamine D, A, B1, B2 en E.Heeft...
zaden-en-kiemzaden
FENEGRIEK OM TE KIEMEN
- 300 gr
Fenegriek- Extreem rijk aan ijzer, fosfor en zwavel.- Extreem rijk aan vitaminen A, B1, C, J (Choline), B2, B3, B5 en D.- Rijk aan lysine,...
zaden-en-kiemzaden
MOSTERDZAAD OM TE KIEMEN
- 300 gr
Mosterd- Mineralen: calcium, ijzer, zwavel, kalium, fosfor.- Vitaminen: C, A, B1 en B2.Heeft een iets wat pikantere smaak en de scheuten zijn 3...
zaden-en-kiemzaden
ZONNEBLOEM OM TE KIEMEN
- 300 gr
Zonnebloem- Mineralen: calcium, magnesium, ijzer, fosfor, kalium, chloor, mangaan, fluor, kobalt, jodium.- Vitaminen: A, B1, B2, B6, B12, D, E, F,...
zaden-en-kiemzaden
ZONNEBLOEMPITTEN
- 400 gr
Zonnebloempitten zijn rijk aan vezels en onverzadigde vetzuren, en zijn eetbaar nadat ze ontdaan zijn van hun vruchtwand.
zaden-en-kiemzaden
KORIANDER OM TE KIEMEN
- 200 gr
Koriander- Rijk aan mineralen: ijzer, calcium, fosfor, zwavel, kalium en koper.- Vitaminen: A, C, K, B1, B2 en B6.Heeft een specifieke aromatische...
zaden-en-kiemzaden
CHIAZAAD
- 400 gr
Chiazaad is natuurlijk rijk aan voedingsvezels en aan eiwitten. Ze zijn ook zeer rijk aan vetten en in het bijzonder aan omega-3 vetzuren. Ook een...
LuzerneBevat alle belangrijke aminozuren en ook phyto-oestrogenen en anti-oestrogenen.Heeft een zachte en delicate smaak en zijn scheuten van ongeveer 3 cm.Hoe te kiemen- Laten weken gedurende 4 tot 6 uur.- Nodige tijd om te kiemen: 5 tot 7 dagen.- Bewatering: 2 tot 3 keer per dag, afhangend van het seizoen.- Bewaring: in de ijskast, 10 dagen indien nodigTijdens de laatste 2 dagen dien je de scheuten in het licht te plaatsen (niet in de zon), dit om deze groener te laten worden.De kiemende zaadjes elke dag afspoelen om zo alle saponinen te verwijderen.Luzerne blijft de koningin onder de kiemen. Het is het meest vitaliserend, smaakmakend graantje om te kiemen.Hoe te consumeren? Enkele voorbeelden:- Heerlijk blij elke soort salade.- Als bijgerecht, om recepten te doen opleven.- Als specerij.- In poedervorm (concentraat van scheuten)- In een groene smoothie of sapje.