EENKOORN demeter
- 500 gr
Kleine spelt wordt in de Haute Provence verbouwd volgens een streng lastenboek. Natuurlijk rijk aan lipiden, protiden en koolhydraten is kleine spelt een graansoort met een hoge energetische waarde. Zeer rijk aan vezels is kleine spelt een gemakkelijk te verteren graan. Dit graan onderscheidt zich ook door zijn laag glutengehalte en zijn evenwichtige samenstelling in mineralen (magnesium en fosfor) alsmede zijn rijkdom aan eiwitten. Kleine spelt bevat ook lysine, een essentieel aminozuur.Hogere voedingswaarden dan gewone spelt, rijk aan magnesium, fosfor en calcium (100gr granen bevatten evenveel calcium als 2 glazen melk), en 8 essentiële aminozuren. Een nacht weken, afgieten en 30 minuten afgedekt koken in 2 maal zijn volume water. Het water niet laten verdampen ! Van het vuur nemen en opfrissen met koud water. In salade verwerken.
Ingrediënten
kleine spelt
Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
16 andere producten in dezelfde categorie:
granen-meel-griesmeel-en-pasta
WILDE RIJST
- 500 gr
Wilde rijst groeit aan de oppervlakte van de meren van Canada. Dit type gras met een hazelnotensmaak behoort tot de traditionele keuken van de...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
WITTE LANGE RIJST
- 1 kg
Witte lange rijst uit Italië. Thailands recept: kook 1 kop water met 1 kop kokosmelk en zout. Voeg hierbij 1 kop rijst en kook 15 minuten op zeer...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
TARWEMEEL T65
- 1 kg
MouliGrange meel wordt gemalen in Ferme de Grange in Anhée s/Meuse door Guirec de Wouters en Jean-François Wartique.De granen zijn allemaal...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
WIT BOEKWEITMEEL
- 500 gr
Wit boekweitmeel wordt veel gebruikt om heerlijke bretoense pannenkoeken te maken, gelijk vermengd met tarwemeel of speltmeel.Flensjes : meng in...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
RODE KERALA RIJST - vervangt RRK4
- 500 gr
Krokante rode rijst uit een bio fairtrade netwerk, geteeld in India in de deelstaat Kerala door lokale producenten die zich inzetten voor de...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
BRUINE GIERSTMEEL
- 500 gr
Wilde bruine gierst is bijna onbekend bij het grote publiek en wordt in Europa slechts zeer zelden verbouwd. De voedingswaarden en natuurlijke...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
KOKOSMEEL
- 500 gr
Ons netwerk voor kokosnoten bevindt zich in de "Coconut Triangle" in het Westen van Sri Lanka: deze regio is erkend voor de intense en zeer...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
CASSAVAMEEL
- 250 gr
Ecoidées Bio Cassavemeel wordt gemaakt van cassavewortels die in India worden geteeld door onafhankelijke producenten die betrokken zijn bij een...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
SPELTMEEL 82% (T110)
- 1 kg
Spelt is de voorouder van tarwe, gebruikt door de Galliërs. Men vindt sporen van spelt die dateren van elfduizend jaar geleden. Het is een graan...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
BELGISH VOLTARWEMEEL 100%
- 1 kg
Vajra 100% tarwemeel is een Belgisch bioproduct op basis van tarwe die wordt geteeld door Christine en Francis Dumortier op de Roussellerie...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
PENNE TARWE VOL
- 500 gr
De volkoren Penne pasta is gemaakt van op steen gemalen meel, die nadien gekneed en gevormd wordt volgens traditionele methodes. Het resultaat is...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
ZWARTE JASMIJN RIJST
- 500 gr
Wilde Thaise rijst. Volle, niet ontvezelde en natuurlijk geparfumeerde rijst. De rijstkorrels kan men laten ontkiemen.RECEPT:Stoof op zeer hoog...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
MAISPANEERMEEL
- 375 gr
Maïspaneermeel is een heel goed alternatief voor tarwepaneermeel. Omdat het geroosterd is neemt maïspaneermeel 50% minder olie op dan...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
EENKOORNMEEL 100% demeter
- 500 gr
Kleine spelt wordt volgens een streng lastenboek verbouwd. Natuurlijk rijk aan lipiden, protiden en koolhydraten is kleine spelt een graansoort met...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
ROGGEMEEL 100% demeter
- 500 gr
roggemeel 100% (T170) van Demeter kwaliteitGemengd met tarwemeel te gebruiken om een brood te bakken (1/3 rogge en 2/3 tarwe), zuurdesem en...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
MEEL VAN KAMUT® KHORASAN (T150)
- 500 gr
Dit biologische meel van oude khorasan tarwe van het merk KAMUT®, dat gewaardeerd wordt om zijn voedingskwaliteiten en hoge eiwitgehalte (12-18%),...
Kleine spelt wordt in de Haute Provence verbouwd volgens een streng lastenboek. Natuurlijk rijk aan lipiden, protiden en koolhydraten is kleine spelt een graansoort met een hoge energetische waarde. Zeer rijk aan vezels is kleine spelt een gemakkelijk te verteren graan. Dit graan onderscheidt zich ook door zijn laag glutengehalte en zijn evenwichtige samenstelling in mineralen (magnesium en fosfor) alsmede zijn rijkdom aan eiwitten. Kleine spelt bevat ook lysine, een essentieel aminozuur.Hogere voedingswaarden dan gewone spelt, rijk aan magnesium, fosfor en calcium (100gr granen bevatten evenveel calcium als 2 glazen melk), en 8 essentiële aminozuren. Een nacht weken, afgieten en 30 minuten afgedekt koken in 2 maal zijn volume water. Het water niet laten verdampen ! Van het vuur nemen en opfrissen met koud water. In salade verwerken.