Kuzu is het natuurlijk zetmeel gewonnen uit een van de krachtigste planten uit de bergen van Japan. Hij heeft een gladde textuur en een neutrale smaak en men gebruikt het voor het indikken van soepen, binden van sappen en sauzen en om desserten structuur te geven. Ook medicinaal te gebruiken als kuzupapje tegen spijsverteringsproblemen.Uitstekend om verteringsproblemen te behandelen : in 1 liter water, 50ml shoyu en 1 umeboshi. Dit 10 minuten laten koken. 30Gr kuzu oplossen in een kop koud water en dit bij de umeboshibouillon voegen. Het vocht wordt snel transparant, van het vuur nemen en dit warm nuttigen. Ook zeer goed in koude dagen.
Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
16 andere producten in dezelfde categorie:
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
SOBA 100% BOEKWEIT NOEDELS
- 200 gr
De 100% boekweit soba noedels hebben een zeer rijke notensmaak en een meer korrelige textuur dan soba met tarwe erbij. Ideaal voor gebruik in een...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
SHOYU SOJASAUS
- 250 ml
De Origami shoyu is een hartige sojasaus, voor alle graangerechten, pasta, gekookte of rauwe groenten. Een heerlijk alternatief voor zout (minder...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
SUSHI SEASONING SAUS
- 150 ml
Het is gemaakt volgens een origineel Japans recept en bevat de belangrijkste ingrediënten voor het maken van sushi.Voeg eenvoudig deze goed...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
WITTE RIJSTMISO ONGEPASTEURISEERD
- 270 gr
Miso wordt van nature donkerder met de tijd; dit heeft geen invloed op de kwaliteit. Miso is een levend product en door voortdurende fermentatie...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
GROENE SOJA DEEGWAREN (HARUSAME)
- 70 gr
Harusame vermicelli van soja, die men in aziatische winkels vindt. Fijn en doorzichtig, gemaakt van zetmeel van mungbonen of groene soja. Zonder...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
RIJSTAZIJN
- 250 ml
Japans product. Bevat geen conserveringsmiddel, waardoor er zich een onschadelijk bezinksel kan vormen. Koel en donker bewaren.
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
PICKLED DAIKON
- 100 gr
Een extreem gezonde en veelzijdige groente en één van de typsiche voedingsmiddellen uit de Japanse keuken. De Clearspring gepekelde daikon wordt op...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
SHOYU SOJASAUS
- 500 ml
De Vajra shoyu is een hartige sojasaus, voor alle graangerechten, pasta, gekookte of rauwe groenten. Een heerlijk alternatief voor zout (minder...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
SILKEN TOFU TETRA PACK
- 300 gr
Silken tofu is gemaakt van niet gestremde sojamelk. Hij bevat maar drie ingrediënten: sojabonen van eerste kwaliteit, nigari (magnesiumchloride) en...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
MIRIN MIKAWA
- 150 ml
Mirin, zoete rijst wijn, van de Mikawa regio wordt beschouwd als de beste in Japan. Hij is geproduceerd volgens een traditionele methode, zoete...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
VOLLE RIJST NOEDELS
- 250 gr
Glutenvrije volle rijst noedels. Bereiding: Breng een kookpot gevuld met water aan de kook, de deegwaren bijvoegen tot ze goed onder water staan....
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
VOLLE RIJSTAZIJN
- 150 ml
Genmai Su rijstazijn is gemaakt in Kyushu in het zuiden van Japan volgens een traditionele fermentatietechniek in aardewerken, begraven potten....
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
VOLLE SUSHI RIJST
- 500 gr
VVolle Clearspring rijst is perfect om lekkere en voedzame sushis te maken. De rijst is Selenio rijst, een variëteit rijst die verbouwd wordt in de...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
UMAMIPASTA GEMBER
- 150 gr
Umami betekent letterlijk 'lekkere heerlijkheid' en is de originele Japanse vijfde smaak. Clearsprings authentieke Japanse umamipasta kan worden...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
KIKKERERWTENMISO
- 150 gr
Clearspring Organic kikkererwten Miso is een heerlijk sojavrij recept dat de milde smaak van kikkererwten perfect combineert met de rijke...
Kuzu is het natuurlijk zetmeel gewonnen uit een van de krachtigste planten uit de bergen van Japan. Hij heeft een gladde textuur en een neutrale smaak en men gebruikt het voor het indikken van soepen, binden van sappen en sauzen en om desserten structuur te geven. Ook medicinaal te gebruiken als kuzupapje tegen spijsverteringsproblemen.Uitstekend om verteringsproblemen te behandelen : in 1 liter water, 50ml shoyu en 1 umeboshi. Dit 10 minuten laten koken. 30Gr kuzu oplossen in een kop koud water en dit bij de umeboshibouillon voegen. Het vocht wordt snel transparant, van het vuur nemen en dit warm nuttigen. Ook zeer goed in koude dagen.