GOMASIO VAN DE ZEE
- 150 gr
Gomasio (van het Japanse goma(sesam) en shio (zout) is een smaakvolle toevoeging voor allerlei schotels. De sesam en het zout worden lichtjes geroosterd in een houtoven en samen gekneusd in een stenen vorm. Elk zoutdeeltje wordt alzo omhuld met de olie van het sesamzaad. Dit maakt een beter opneembaarheid van het zout mogelijk. Sesamzaad is gekend om zijn rijkdom aan fosfor, magnesium en calcium. De rijkdom aan vetten en de aanwezigheid van lecitine maakt van de gomasio een uitstekend voedingsmiddel voor het zenuwstelsel en de botstructuur. Door de aanwezigheid van het zeezout levert het ook een aantal zeldzame oligo-elementen. De "Zee gomasio" is een heerlijke mengsel van sesam, ongeraffineerd zout en franse Nori algen. Deze originele specerij met haar hazelnootsmaak is een geweldig zacht alternatief voor zout, en levert U het beste van de zee met de Norialgen, en het beste van de aarde met de sesam.Gebruik: over granen en rauwkost strooien, a ratio van 1 soeplepel per maaltijd, heeft een nootjesachtige smaak.
Ingrediënten
volle sesam 90.75%, ongeraffineerd zeezout 4.75%, nori zeewier 4.5%
Herkomst van het product
Herkomst van het bedrijf :
16 andere producten in dezelfde categorie:
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
RAMEN SHOYU SOJASAUS
- 210 gr
Clearspring Organic Wheat Ramen Noodles maken een snelle en bevredigende maaltijd met alle voedende voordelen van de beste, gezonde ingrediënten....
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
SUSHI SEASONING SAUS
- 150 ml
Het is gemaakt volgens een origineel Japans recept en bevat de belangrijkste ingrediënten voor het maken van sushi.Voeg eenvoudig deze goed...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
UMEBOSHI AZIJN
- 150 ml
Deze zure en zoute smaakmaker is een sap dat bekomen werd door Japanse umeboshipruimen te pekelen. Een heel veelzijdige smaakmaker die een...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
AMASAKE HAVER
- 360 gr
Haver amasake. Amasake is een gefermenteerde granenbrij die zoet van smaak is, gebruikt in Japan als basisingrediënt in dranken en desserts.
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
KUZU WIT
- 125 gr
Kuzu is het natuurlijk zetmeel gewonnen uit een van de krachtigste planten uit de bergen van Japan. Hij heeft een gladde textuur en een neutrale...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
TERIYAKI SOJASAUS
- 150 ml
Teryaki saus is een traditionele soja saus. Deze bijzondere saus kent een naturrlijk fermentatieproces gedurende 6 maanden in ceder vaten. Men...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
SOBA 100% BOEKWEIT NOEDELS
- 200 gr
De 100% boekweit soba noedels hebben een zeer rijke notensmaak en een meer korrelige textuur dan soba met tarwe erbij. Ideaal voor gebruik in een...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
GEDROOGDE SEITAN PLAT ITA FU
- 130 gr
Ita Fu is een gedroogde seitan in lange platte vellen waarvan het recept honderden jaren geleden door boeddhistische monniken werd ontwikkeld. Het...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
SHOYU SOJASAUS
- 150 ml
De Clearspring shoyu is van zeer hoge kwaliteit. In Japan heeft hij de Sendai prijs gewonnen. Geproduceerd volgens traditonele methodes met hele...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
SHOYU SOJASAUS
- 500 ml
De Vajra shoyu is een hartige sojasaus, voor alle graangerechten, pasta, gekookte of rauwe groenten. Een heerlijk alternatief voor zout (minder...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
SUSHI DAIKON GEDROOGD
- 30 gr
Daikon is een japanse witte radijs die gewoon gedroogd en geraspt is. Het is mild en zoetig van smaak en bevat verteringsbevorderende enzymen,...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
UDON VOLLE RIJST NOEDELS
- 200 gr
Japans product. Bereiding: breng 2 liter water aan de kook, voeg er de noedels aan toe en roer. Laat 9 minuten zachtjes koken en spoel af met koud...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
SHOYU SOJASAUS
- 250 ml
De Origami shoyu is een hartige sojasaus, voor alle graangerechten, pasta, gekookte of rauwe groenten. Een heerlijk alternatief voor zout (minder...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
SHICHIMI TOGARASHI
- 50 gr
Een perfect uitgebalanceerde mix van geroosterde sesamzaadjes, chilivlokken, zwarte peper, gemberpoeder, sinaasappelschil en nori.Gebruik:...
Gomasio (van het Japanse goma(sesam) en shio (zout) is een smaakvolle toevoeging voor allerlei schotels. De sesam en het zout worden lichtjes geroosterd in een houtoven en samen gekneusd in een stenen vorm. Elk zoutdeeltje wordt alzo omhuld met de olie van het sesamzaad. Dit maakt een beter opneembaarheid van het zout mogelijk. Sesamzaad is gekend om zijn rijkdom aan fosfor, magnesium en calcium. De rijkdom aan vetten en de aanwezigheid van lecitine maakt van de gomasio een uitstekend voedingsmiddel voor het zenuwstelsel en de botstructuur. Door de aanwezigheid van het zeezout levert het ook een aantal zeldzame oligo-elementen. De "Zee gomasio" is een heerlijke mengsel van sesam, ongeraffineerd zout en franse Nori algen. Deze originele specerij met haar hazelnootsmaak is een geweldig zacht alternatief voor zout, en levert U het beste van de zee met de Norialgen, en het beste van de aarde met de sesam.Gebruik: over granen en rauwkost strooien, a ratio van 1 soeplepel per maaltijd, heeft een nootjesachtige smaak.