Het is blijkbaar in de Nijlvallei dat deze schermbloem voor het eerst werd gekweekt, vijfduizend jaar geleden. Zijn cultuur heeft zich verspreid over het Midden-Oosten, naar China en Indonesië, en vervolgens door Afrika, heeft het zeeën overgestoken en is geland in Mexico en in heel Amerika. Basisingrediënt van chili con carne, maar ook Marokkaanse of Turkse keftas, Indiase massalas. Het komijnzaad wordt voor het malen vaak licht geroosterd.GEBRUIKSTIPS:kaas (munster), vis (schorpioenvis), komijnbrood. smaak groenten (kool ...) en peulvruchten.
Herkomst van het product
Herkomst van het bedrijf :
16 andere producten in dezelfde categorie:
specerijen-kruiden-en-planten
SALIE POEDER
- 20 gr
Salie is erg lekker en de moeite waard om te gebruiken bij het koken!In poedervorm om gemakkelijk allerlei bereidingen te verwerken....
specerijen-kruiden-en-planten
CURRY BLAD
- 13 gr
Suggestie: stevige smaakmaker voor de orientaalse keuken, bij vis en gevogelte
specerijen-kruiden-en-planten
ANIJSZAADJES
- 50 gr
OMSCHRIJVING: geteeld sinds de oudheid omwille van zijn uitgesproken smaak.TRADITIONEEL GEBRUIK: 1° c ulinair: gebak, likeuren, snoep, kruidenkoek...
specerijen-kruiden-en-planten
NAVULVERPAKKING GRILL KRUIDEN
- 120 gr
suggesties: marinades: 1 soeplepel mengeling in 5 soeplepels olijfolie. Laat het vlees hierin marineren gedurende verscheidene uren. BBQ saus:...
specerijen-kruiden-en-planten
NAVULVERPAKKING MUSKAATPOEDER
- 35 gr
Bijzonder rijk en warm, licht zoet aroma.Nootmuskaat groeit aan een groenblijvende boom, afkomstig uit de Banda-eilanden, in de archipel van de...
specerijen-kruiden-en-planten
VENKELZAAD
- 30 gr
Smaak leunt dicht aan bij die van anijs, minder zoet, met een lichte kamferachtige noot. Kan gebruikt worden voor kazen, soepen, salades,...
specerijen-kruiden-en-planten
MUSKAATNOOT GEMALEN
- 35 gr
Bijzonder rijk en warm, licht zoet aroma.Nootmuskaat groeit aan een groenblijvende boom, afkomstig uit de Banda-eilanden, in de archipel van de...
specerijen-kruiden-en-planten
VROUWENMANTEL BLAD
- 25 gr
OMSCHRIJVING: Deze plant dankt zijn naam aan de rood-roze druppels die men 's morgens op zijn blaadjes vindt en die werden geoogst door...
specerijen-kruiden-en-planten
BRUIN MOSTERDZAAD
- 65 gr
Bruine mosterd, ook wel donkere mosterd genoemd, staat bij tuinders bekend als groenbemester. De pittige smaak kan een groot aantal gerechten...
specerijen-kruiden-en-planten
KANEEL GEMALEN
- 35 gr
Zoete geur, zoet en aangenaam aroma, delicaat maar intens. Levendige en duidelijk gedefinieerde smaak.Kaneel is de gedroogde bast van de...
specerijen-kruiden-en-planten
ZWARTE PEPER HEEL
- 50 gr
De zwarte peperbessen worden groen geplukt, vervolgens worden ze een paar dagen gefermenteerd en in de zon gedroogd, onder invloed waarvan ze...
specerijen-kruiden-en-planten
SUMAC POEDER
- 35 gr
Deze specerij met een fruitige, zure smaak wordt al sinds de oudheid in het Midden-Oosten gebruikt en is een uitstekende vervanger voor citroen en...
specerijen-kruiden-en-planten
KNOFLOOK POEDER
- 45 gr
Knoflook, de koning van de kruiden! Deze poedervorm is uiterst praktisch om je gerechten in één oogopslag op smaak te brengen!. Gebruiksaanwijzing:...
specerijen-kruiden-en-planten
COUSCOUS KRUIDEN
- 35 gr
Pikante kruidenmengeling ideaal voor couscous, pastasauzen, tomatensoep, enz... nieuw recept 2024
Het is blijkbaar in de Nijlvallei dat deze schermbloem voor het eerst werd gekweekt, vijfduizend jaar geleden. Zijn cultuur heeft zich verspreid over het Midden-Oosten, naar China en Indonesië, en vervolgens door Afrika, heeft het zeeën overgestoken en is geland in Mexico en in heel Amerika. Basisingrediënt van chili con carne, maar ook Marokkaanse of Turkse keftas, Indiase massalas. Het komijnzaad wordt voor het malen vaak licht geroosterd.GEBRUIKSTIPS:kaas (munster), vis (schorpioenvis), komijnbrood. smaak groenten (kool ...) en peulvruchten.