OMSCHRIJVING: Provencaals kruid, veel gebruikt in de Middeleeuwse keuken. Heilig kruid voor Hebeeuwers.TRADITIONEEL GEBRUIK: helpt overtollig slijm op de luchtwegen elimineren. Uitstekende ochtenddrank voor winterse griepjes.BEREIDINGSWIJZE: infusie: 10gr per liter kokend water. Laat 10' inwerken. Combineer met thijm of rozemarijn. Drinken met wat honing.
Ingrediënten
Hysopus Officinalis
Herkomst van het product
Herkomst van het bedrijf :
16 andere producten in dezelfde categorie:
specerijen-kruiden-en-planten
ZOETE PAPRIKA
- 40 gr
Paprika is een peper die niet pikant is. Het is vaak in de vorm van een licht kruidig rood poeder. Het wordt veel gebruikt in Spanje en de Balkan....
specerijen-kruiden-en-planten
BONENKRUID
- 20 gr
Voornamelijk gebruikt voor het koken van peulvruchten, waarvan bekend is dat het beter verteerbaar is; ook bij varkensvlees, gevogelte, gegrild vlees.
specerijen-kruiden-en-planten
MAANZAAD
- 55 gr
Maanzaadjes bevatten essentiële vetzuren, vezels en vitamine B, A, E en C. Ze bevatten ook mineralen en eiwitten.
specerijen-kruiden-en-planten
NAVULVERPAKKING TIJM BLAD
- 60 gr
Tijm wordt gebruikt om beter te ademen, om koude, urineweginfecties te bestrijden. Tijm levert mineralen en helpt tegen reuma.
specerijen-kruiden-en-planten
FENEGRIEK GEMALEN
- 55 gr
Het krachtige aroma van fenegriek komt dicht in de buurt van dat van selderij of lavas. Kan gebruikt worden voor curry, augurken, chutney,...
specerijen-kruiden-en-planten
LINDESPINT
- 50 gr
OMSCHRIJVING: deel van de lindebast, tussen schors en hard hout, geoogst bij het begin van de sapstroom, luchtgedroogd.TRADITIONEEL GEBRUIK: bij...
specerijen-kruiden-en-planten
KANEEL STOK
- 12 gr
Zoete geur, zoet en aangenaam aroma, delicaat maar intens. Levendige en duidelijk gedefinieerde smaak.Kaneel is de gedroogde bast van de...
specerijen-kruiden-en-planten
WITTE PEPER BOLLETJES
- 50 gr
Dit kruid was in het verleden zo populair dat het zelfs werd ingewisseld voor goud. De witte peperbessen worden rijp geplukt en vervolgens geweekt...
specerijen-kruiden-en-planten
BIESLOOK FIJNGESNEDEN
- 15 gr
Bieslook heeft een doordringende geur, ze gaan heel goed samen met kervel, peterselie en dragon (dit kwartet vormt de "fijne kruiden").
specerijen-kruiden-en-planten
VANILLE BOURBON 2 STOKJES
- 4,5 gr
Een wonder van zoetheid en aroma's, ontwikkeld door een lange voorbereiding na de oogst. Het is niet voor niets dat vanille zo gebruikt en zo...
specerijen-kruiden-en-planten
ZWARTE PEPER HEEL
- 50 gr
De zwarte peperbessen worden groen geplukt, vervolgens worden ze een paar dagen gefermenteerd en in de zon gedroogd, onder invloed waarvan ze...
specerijen-kruiden-en-planten
ROOD DRUIVENBLAD
- 50 gr
OMSCHRIJVING: enkel de "kleurende" soorten druivenranken worden gebruikt voor thee.TRADITIONEEL GEBRUIK : bevordert de bloedsomloop, goed voor...
specerijen-kruiden-en-planten
ZWARTE BESSEN BLAD
- 40 gr
OMSCHRIJVING: bladen van de geteelde struik, bekend om zijn gekende vruchtjes.TRADITIONEEL GEBRUIK: 1° Elimineren van urinezuur, speciaal voor...
specerijen-kruiden-en-planten
TIJM BLAD
- 15 gr
Provencaalse keuken, kruidentuiltje, sauzen, vullingen, vlees, marinades...
OMSCHRIJVING: Provencaals kruid, veel gebruikt in de Middeleeuwse keuken. Heilig kruid voor Hebeeuwers.TRADITIONEEL GEBRUIK: helpt overtollig slijm op de luchtwegen elimineren. Uitstekende ochtenddrank voor winterse griepjes.BEREIDINGSWIJZE: infusie: 10gr per liter kokend water. Laat 10' inwerken. Combineer met thijm of rozemarijn. Drinken met wat honing.