Gomasio (van het Japanse goma(sesam) en shio (zout) is een smaakvolle toevoeging voor allerlei schotels. De sesam en het zout worden lichtjes geroosterd in een houtoven en samen gekneusd in een stenen vorm. Elk zoutdeeltje wordt alzo omhuld met de olie van het sesamzaad. Dit maakt een beter opneembaarheid van het zout mogelijk. Sesamzaad is gekend om zijn rijkdom aan fosfor, magnesium en calcium. De rijkdom aan vetten en de aanwezigheid van lecitine maakt van de gomasio een uitstekend voedingsmiddel voor het zenuwstelsel en de botstructuur. Door de aanwezigheid van het zeezout levert het ook een aantal zeldzame oligo-elementen. Gebruik: over granen en rauwkost strooien, a ratio van 1 soeplepel per maaltijd, heeft een nootjesachtige smaak.
Ingrediënten
volledig sesamzaad 95% en ongeraffineerd zeezout 5%
Herkomst van het product
Herkomst van het bedrijf :
16 andere producten in dezelfde categorie:
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
TERIYAKI SOJASAUS
- 150 ml
Teryaki saus is een traditionele soja saus. Deze bijzondere saus kent een naturrlijk fermentatieproces gedurende 6 maanden in ceder vaten. Men...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
Thaise gele curry instant noedelsoep
- 75 gr
Nieuwe Organic Instant Thai Rice Noodles zijn voedzaam en hebben echte Thaise smaken. Yellow Curry is mild en heeft dat verfijnde dat Thaise...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
UMEBOSHI
- 200 gr
De ume pruim is een abrikoos die gefermenteerd wordt in een zoute vloeistof, verrijkt met shiso bladeren (een soort netel). Het is een heel...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
VOLLE RIJST NOEDELS
- 250 gr
Glutenvrije volle rijst noedels. Bereiding: Breng een kookpot gevuld met water aan de kook, de deegwaren bijvoegen tot ze goed onder water staan....
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
SHOYU SOJASAUS
- 500 ml
De Vajra shoyu is een hartige sojasaus, voor alle graangerechten, pasta, gekookte of rauwe groenten. Een heerlijk alternatief voor zout (minder...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
TAMARI YAEMON SOJASAUS
- 150 ml
Deze klassieke sojasaus wordt geproduceerd volgens een 500 jaar oud recept. Tamari heeft een meer geconcentreerde smaak dan klassieke soja saus...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
SHOYU MET KOMBU SHIITAKE
- 245 ml
Heerlijke bouillon om instant noedels op smaak te brengen, kan ook gebruikt worden als basis in oosterse gerechten.
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
YUZUSAP
- 100 ml
Het delicate yuzu-sap heeft een uniek aroma tussen limoen en mandarijn. Yuzusap is een typische smaakmaker uit de Japanse keuken, die vooral wordt...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
UMAMIPASTA GEMBER
- 150 gr
Umami betekent letterlijk 'lekkere heerlijkheid' en is de originele Japanse vijfde smaak. Clearsprings authentieke Japanse umamipasta kan worden...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
AMASAKE HAVER
- 360 gr
Haver amasake. Amasake is een gefermenteerde granenbrij die zoet van smaak is, gebruikt in Japan als basisingrediënt in dranken en desserts.
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
MISOSOEP PASTA GEMBER KURKUMA
- 4x15 gr
Geniet van de umami-rijke smaak van natuurlijk gefermenteerde Japanse miso, gecombineerd met de warme smaken van gember en kurkuma in de...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
VOLLE RIJST WAKAME NOEDELS
- 250 gr
Glutenvrije volle rijst noedels met wakame zeewier. Bereiding: Breng een kookpot gevuld met water aan de kook, de deegwaren bijvoegen tot ze goed...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
UMAMI BOUILLON
- 4x28 gr
Een miso bouillon van volle rijst gecombineerd met de beste groenten. Te gebruiken als smaakmaker in al uw bereidingen: soepen, sauzen, groenten,...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
GROENE SOJA DEEGWAREN (HARUSAME)
- 70 gr
Harusame vermicelli van soja, die men in aziatische winkels vindt. Fijn en doorzichtig, gemaakt van zetmeel van mungbonen of groene soja. Zonder...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
UDON NOEDELS
- 200 gr
De Japanse noedels van Clearspring worden gemaakt volgens traditionele recepten. Deze noedels worden geproduceerd door een familie van...
japanse-en-macrobiotische-specialiteiten
RIJSTMISO MET MINDER ZOUT
- 270 gr
De Organic White Miso is gemaakt volgens een oud familierecept in de Japanse prefectuur Nagano en biedt een heerlijke balans tussen hartig en zoet...
Gomasio (van het Japanse goma(sesam) en shio (zout) is een smaakvolle toevoeging voor allerlei schotels. De sesam en het zout worden lichtjes geroosterd in een houtoven en samen gekneusd in een stenen vorm. Elk zoutdeeltje wordt alzo omhuld met de olie van het sesamzaad. Dit maakt een beter opneembaarheid van het zout mogelijk. Sesamzaad is gekend om zijn rijkdom aan fosfor, magnesium en calcium. De rijkdom aan vetten en de aanwezigheid van lecitine maakt van de gomasio een uitstekend voedingsmiddel voor het zenuwstelsel en de botstructuur. Door de aanwezigheid van het zeezout levert het ook een aantal zeldzame oligo-elementen. Gebruik: over granen en rauwkost strooien, a ratio van 1 soeplepel per maaltijd, heeft een nootjesachtige smaak.